Inspirați de sus

Mihai Eminescu – poet român

Înţelepciunea se odihneşte într-o inimă pricepută, dar în mijlocul celor nesocotiţi ea se dă de gol. (Proverbele 14:33)

Dacă un om fără Dumnezeu a putut influenţa atât de mult o naţiune, oare ce influenţă ar putea avea un om inspirat de Divinitate? Cât bine ar putea face prin influenţa lui? Poate nu eşti geniu… Stai liniştit! Nici eu… însă amândoi putem fi influenţaţi de cel mai complex Geniu. Creatorul tău este geniu în toate domeniile şi poţi să Îl rogi să te înzestreze şi pe tine cu inteligenţă şi înţelepciune.

Din când în când se naşte câte un geniu, apoi moare şi vine altul. Şi tot aşa. Aceştia sunt oameni care îi influenţează pe alţii, fiind copiaţi, analizaţi, apreciaţi, criticaţi, respinşi, veneraţi sau ignoraţi.

În data de 25 februarie 1866, are loc debutul literar al poetului, prozatorului şi jurnalistului român Mihai Eminescu în revista Familia, cu poezia „De-aş avea”. Au urmat poezii foarte apreciate precum: „Floare-albastră”, „Lacul”, „Dorinţă” „Revedere” ciclul scrisorilor, „Luceafărul” etc. Personalităţi precum I. L. Caragiale, Titu Maiorescu şi Ioan Slavici l-au apreciat enorm pe Eminescu şi au încurajat tinerii poeţi să îi citească opera.

Mihai Eminescu a murit de tânăr de demenţă sau mânie acută, anterior fiind închis într-un sanatoriu, nemaiputând să scrie şi să publice. Şi totuşi opera scrisă în scurta viaţă pe care a trăit-o a influenţat, într-o anumită măsură, poeţii români care i-au urmat.

Haideea Ţărmure, Chişineu Criş (Arad)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor