O daltă, o pensulă şi multă pasiune

Michelangelo – artist renascentist

Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23)

Eşti capabil de lucruri măreţe atunci când lucrezi cu pasiune. Vei putea realiza lucruri măreţe dacă idealul tău va fi preamărirea lui Dumnezeu de către oameni datorită realizărilor tale. Michelangelo a reuşit să impresioneze o lume întreagă prin pasiunea lui. Imaginează-ţi cum ar fi fost dacă tot ce a realizat ar fi fost făcut spre slava lui Dumnezeu! Tu ai această ocazie. Fă ceea ce îţi place, ceea ce ţi se potriveşte şi, mai ales, fă lucrul acela din toată inima, ca pentru Domnul! Succes!

Fiecare om are o pasiune. Care este pasiunea ta? Te-ai gândit vreodată că dacă îţi vei valorifica talentele şi te vei folosi de pasiunea ta ai putea ajunge unde nici n-ai visat?

Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni a fost al treilea dintre cei cinci fii ai lui Lodovico şi ai Francescăi. La reîntoarcerea familiei în Florenţa, Michelangelo a fost plasat în grija unei doici, fiică şi soţie de pietrar. Aceasta i-a insuflat micului Michelangelo dragostea pentru marmură. Noua sa pasiune l-a determinat să părăsească şcoala, deşi părinţii lui ar fi dorit ca el să se consacre studiilor umaniste.

Datorită unui prieten al său, pictorul Francesco Granacci, Michelangelo a descoperit pictura. În 1488, a fost dat în ucenicie la cel mai vestit atelier de pictură din Florenţa. Totuşi dorinţa de a lucra în marmură nu l-a părăsit. Sculptura a reprezentat întotdeauna marea pasiune a lui Michelangelo.

În anul 1504, dobândise deja un renume ca sculptor atât la Roma, cât şi la Florenţa. Prin pictură, arhitectură, artă poetică şi sculptură, Michelangelo a ajuns cel mai important artist al vremii lui, cu o influenţă puternică până în zilele noastre.

Cristina Chira, Sintea Mare (Arad)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video