La înălțime

Michael Jordan – legendă a baschetului

Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă ca toată puterea ta! (Edesiastul 9:10)

Sunt sigur că există un domeniu în care eşti foarte bun. Găseşte-l şi fă tot ce poţi ca să devii cel mai bun. Vor fi obstacole, dar nu uita că au mai trecut şi alţii pe acolo şi au reuşit. În plus, dacă îl rogi pe Dumnezeu să te ajute, vei avea timp suficient ca să completezi spaţiul liber din „Cel mai bun … din secolul al XXI-lea”. Curaj!

Eşti bun la vreun sport? Poate că faci parte dintre aceia care spuneau în copilărie că vor să devină fotbalişti sau schiori. Ai visat poate la o carieră în lumea sportului de performanţă, la o lume în care să fii felicitat şi ovaţionat de mii de oameni. O fi greu să ajungi acolo? Să vedem pe cineva care a reuşit.

Astăzi îşi serbează aniversarea Michael Jordan. Numele lui îl ştiu mulţi, iar pentru unii, Jordan a fost un model. Celebritatea lui s-a datorat talentului şi perseverenţei din tinereţe. De mic s-a simţit atras de sport şi a început să practice fotbal american, baseball şi baschet. În timpul liceului, dorinţa lui a fost să aibă o carieră în lumea baschetului, dar a fost respins pentru că, la o înălţime de 1,80 metri, era considerat prea scund pentru a juca la nivel înalt. Nu s-a dat însă bătut, ci s-a înscris în echipa altui liceu. Şi aşa a început ascensiunea sa. După o lună la profesionişti, se spunea: „S-a născut o stea!” A fost supranumit Air Jordan.

Succesul şi numeroasele recorduri l-au propulsat pe prima pagină a ziarelor, iar în 1999 a primit titlul de „Cel mai bun sportiv al secolului al XX-lea”. Michael Jordan nu s-a oprit până nu a excelat în ceea ce făcea. A avut înfrângeri şi obstacole, dar a continuat să-şi urmeze visul.

Claudiu Vasile, Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor