Talantul minții

Edward Arthur Milne – dezvoltatorul relativităţii cinematice

Luaţi-i dar talantul şi daţi-l celui ce are zece talanţi. Pentru că celui ce are, i se va da şi va avea de prisos, dar de la cel ce n-are, se va lua şi ce are! (Matei 25:28,29)

Mintea omului poate fi îmbogăţită în orice stagiu al vieţii. Talantul unei minţi strălucite nu este doar apanajul geniilor. Este datoria fiecăruia să-şi modeleze o percepţie profundă a „imaginii de ansamblu” asupra tuturor lucrurilor. Talantul minţii trebuie pus la muncă, lucru care necesită eforturi susţinute, dar Stăpânul te va primi cu răspunsul: „Bine, rob bun şi credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri: intră în bucuria stăpânului tău!”

Te-ai întrebat vreodată ce este în mintea unui geniu? În loc să vezi o simplă cădere a unei frunze, vizualizezi matematic legile care guvernează procesul fizic. Orice fenomen, obiect sau stare pot fi exprimate printr-o relaţie matematică percepută „vizual” în mintea geniului. Simbolurile şi cifrele prind „viaţă” şi pot fi manipulate mintal cu o uşurinţă impresionantă.

Edward Arthur Milne, născut la 14 februarie 1896, a fost un astrofizician şi cosmolog cunoscut datorită dezvoltării teoriei relativităţii cinematice. Problemele de vedere l-au împiedicat să servească activ ca soldat în timpul Primului Război Mondial, dar capacităţile sale intelectuale au fost folosite în altă direcţie: probleme legate de atmosfera pământului şi atmosferele stelelor. Şi-a extins studiul asupra unor cercetări realizate de bine-cunoscutul savant Karl Schwarzschild, combinând şi realizând o interesantă ecuaţie integrală care este folosită şi azi pentru studiul radiaţiei stelelor.

 

Ioan Răzvan Slusariuc, Vulcan (Hunedoara)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor