Ce faci cu talanții primiți?

Mario Lanza – tenor

… un om care, când era să plece într-o altă ţară, a chemat pe robii săi şi le-a încredinţat avuţia sa. Unuia i-a dat cinci talanti, altuia doi şi altuia unul, fiecăruia după puterea lui… (Matei 25:14,15)

Poate că eşti talentat în sport, artă, muzică etc. Foloseşte-ţi talentul şi nu lăsa ca viaţa să treacă pe lângă tine nefăcând nimic şi irosind timpul care nu mai poate fi recuperat niciodată. Dumnezeu te va întreba cândva: „Ce ai făcut cu timpul şi cu talanţii primiţi?” Cel care ne veghează din ceruri şi care ne-a înzestrat cu atâtea daruri frumoase ne îndeamnă astăzi să ne punem ţinte înalte şi să folosim talanţii în slujba Sa.

Fiecare fiinţă umană primeşte de la Tatăl ceresc unul sau mai multe daruri pe care Sfânta Scriptură le mai numeşte şi talanţi. La fel cum fiecare părinte îşi îndeamnă copiii să facă ce este bine, tot aşa Dumnezeu ne îndeamnă să folosim talanţii primiţi de la El.

Celebrul interpret american Mario Lanza s-a născut la 31 ianuarie 1921, în Philadelphia, într-o familie de italieni. Încă din copilărie a fost pasionat de operă. Primele lecţii în arta muzicii le-a luat în timpul liceului. Mai târziu, s-a înscris la academie, urmând ca în anul 1942 să urce pentru prima dată pe scenă.

În anii următori, Mario s-a dezvoltat, ajungând să fie invitat să cânte la New York, în Canada, în Mexic şi în multe alte locuri. Mario Lanza a fost unul din cei mai mari tenori ai lumii. A cucerit publicul prin concerte şi filme.

Acest tenor celebru şi-a folosit talentul cum a ştiut el cel mai bine. Visul copilăriei lui a devenit realitate datorită eforturilor depuse continuu.

Daniel şi Laura Toma, Gătaia (Timiş)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor