Goana după aur

Febra aurului din California

După câteva zile, Isus S-a întors în Capernaum. S-a auzit că este în casă şi s-au adunat îndată aşa de mulţi, că nu putea să-i mai încapă locul dinaintea uşii. El le vestea Cuvântul. (Marcu 2:1,2)

Astăzi, noi avem nevoie să căutăm „aur” pentru ca sufletul nostru să fie îmbogăţit din punct de vedere spiritual. Aurul acesta poate fi găsit în Sfânta Scriptură, iar efectele lui sunt benefice pentru viaţa noastră, apropiindu-ne de Cel care ne-a pregătit o cetate ale cărui drumuri sunt din aur, Ierusalimul ceresc.

Pe 24 ianuarie 1848, James Marshall, un om care lucra pentru fermierul John Sutter, a găsit bucăţi dintr-un metal strălucitor în moara de apă a unei maşini de tăiat lemne. Marshall i-a adus lui Sutter ceea ce găsise. Testele au arătat că bucăţile de metal găsite erau aur curat. Zvonul s-a răspândit şi a fost confirmat în martie 1848 de către Samuel Brennan, un ziarist din San Francisco. După ce acesta şi-a deschis în grabă un magazin de echipamente pentru minerit, a umblat pe străzile din San Francisco strigând: „Aur! Aur! Aur din American River!”

Circa 300 000 de oameni au venit în California din ţară şi de peste hotare, stând cu toţii înghesuiţi în corturile aşezate pe American River, ca să caute aur. Consecinţele au fost remarcabile: oraşul San Francisco a devenit o metropolă. A fost extras aur în valoare de miliarde de dolari, iar California a fost recunoscută ca stat american.

Domnul Isus a intrat într-o casă din Capernaum, iar când oamenii au aflat lucrul acesta, au venit într-un număr atât de mare, încât casa aceea a devenit neîncăpătoare. Oamenii au venit pentru a asculta Cuvântul de pe buzele Aceluia care putea oferi ceva mult mai preţios decât aurul.

Denis Misie, Salem (Arad)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video