Prinți pentru veșnicie

Filip al II-lea – prinţ

Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce va face voia Tatălui Meu, care este în ceruri. (Matei 7:21)

Asemenea prinţului Filip al II-lea, unii au astăzi teritorii mari, influenţă şi putere. Noi nu suntem prinţi ai vreunei ţări şi nu deţinem provincii, iar numele nostru nu este cunoscut în lume şi nu deţinem insule sau teritorii care să ne poarte numele. Indiferent dacă facem parte din prima categorie sau din a doua, trebuie să ne amintim şi să împlinim dorinţa supremă a lui Dumnezeu, onorându-L prin caracterele noastre, ca să dobândim dreptul de prinţi sus, în cer, şi jos, pe pământ, fiind ai Lui pe vecie. Amin!

Atunci când ne gândim la viaţa prinţilor şi prinţeselor ne vin în minte cele mai deosebite şi nobile trăsături de caracter ale acestora. Cu siguranţă, aveţi deja câteva în minte, în continuare, ne vom îndrepta atenţia asupra prinţului spaniol Filip al II-lea, pentru a-1 cunoaşte mai bine.

Filip al II-lea a fost prinţ suveran a şaptesprezece provincii, din 1556 până în 1581, şi a deţinut numeroase titluri de duce şi conte pentru anumite teritorii. Cunoscut sub numele de „Filip cel Prudent”, a domnit asupra unuia dintre cele mai mari imperii care deţinea teritorii pe toate continentele cunoscute atunci de europeni.

În 16 ianuarie 1556, Filip a devenit rege al Spaniei. Filip s-a născut la Valladolid, fiind fiul lui Carol al V-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman, şi al soţiei sale, Isabela a Portugaliei. În timpul domniei sale. Spania a fost cea mai importantă putere din Europa de Vest. Sub domnia lui, s-au făcut călătorii de explorare în întreaga lume şi au fost colonizate teritorii pe toate continentele cunoscute. Insulele Filipine au fost numite după el.

Rouana Damaris Mîţu, Covăsânţ (Arad)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor