Am un vis

Martin Luther King, Jr. – reformator

Domnul însuşi va merge înaintea ta. El însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta! (Deuteronomul 31:8)

Martin Luther King, Jr. îmi aminteşte de Moise, lider ridicat din popor, şi de oameni mari care au reuşit să schimbe în mai bine mediul în care au trăit. Prezentul ne învaţă că visurile sunt pentru visători şi că, de cele mai multe ori, se năruiesc în contact cu realitatea crudă. Dar o viaţă ca aceea a lui King, Jr. ne dă speranţa că, mai devreme sau mai târziu, visurile se vor împlini dacă sunt motivate de un gând bun. Doar aşa Dumnezeu transformă visurile în realitate.

Când suntem mici, visăm să ajungem mari, să realizăm lucruri măreţe, să luăm viaţa în piept şi să dovedim că suntem în stare de orice. Visăm să ne croim propriul drum prin mulţimea egoistă şi agresivă, să ne bătătorim cărarea noastră de succese şi să înfruntăm cele mai mari obstacole, ca să căpătăm ceea ce dorim din tot sufletul.

În data de 15 ianuarie 1929, în Atlanta, Georgia, în sânul unei familii baptiste, s-a născut Martin Luther King, Jr. Devenit mai târziu pastor baptist, activist politic şi luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare, acesta a fost un personaj care a luat povara neamului său asupra lui. Cu pasiunea caracteristică unui predicator charismatic de culoare, alături de braţul tare al lui Dumnezeu, King, Jr. a reuşit să dărâme zidurile groase ale rasismului şi ale discriminării. Visul lui a fost despre viitor, un vis care a mers dincolo de istorie, dincolo de prezent, chiar dincolo de realitate, şi anume că, într-o bună zi, toţi oamenii vor trăi conform adevăratului sens al credinţei lor.

Hermina Nedelea, Madrid (Spania)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor