Visează!

Richard Nixon – preşedinte american

Dar cel ales la suflet face planuri alese şi stăruie în planurile lui alese. (Isaia 32:8)

Există nenumărate poveşti care ne inspiră să ne dorim mai mult de la viaţă, să visăm mai colorat şi să sperăm la ceva mai mult. Oricât de greu este să trăieşti, nu renunţa, iar când simţi că nu mai poţi, visează la o lume mai bună. Trăieşte ca în lumea frumoasă a copilăriei, unde totul este posibil.

Uneori se întâmplă să visăm. Visăm că o să creştem, că o să călătorim, că o să fim bogaţi. Fiecare tânăr are visul lui. Ai visat vreodată la cariera de preşedinte? Poate că n-ai făcut-o. dar Nixon a reuşit lucrul acesta, poate chiar fără să viseze.

Născut în 1913, în California, Nixon a crescut în mediul quakerilor, adică nu consuma alcool, nu dansa şi nu înjura. A avut patru fraţi, dar unul dintre ei a murit de tuberculoză. Copilăria lor a fost dificilă – el a citat mai târziu vorbele lui Eisenhower pentru a-şi descrie propria copilărie: „Eram săraci, dar frumuseţea era că nu ştiam asta.” Cu toate că a trebuit să lucreze în timpul studiilor şcolare, a obtinut note bune si a absolvit Facultatea de Drept.

Nixon a fost vicepreşedinte opt ani, după care a candidat la funcţia prezidenţială la alegerile din 1960, fiind învins la limită de Kennedy, după care a pierdut şi alegerile pentru funcţia de guvernator al Californiei, în 1962. În 1968, a candidat din nou pentru preşedinţie şi a fost ales.

Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor