Adevărata personalitate

Marcus Tullius Cicero — filosof, politician

Căutati mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

Te-ai gândit vreodată ce impact pot avea gândurile şi faptele tale asupra celor din jurul tău? Pentru a avea un impact pozitiv, ar trebui să ai răbdare, deoarece persoanele din jur pot avea atât comportamente pozitive, cât şi comportamente sau atitudini negative. De aceea ai mare nevoie de răbdare. Poţi să fii ce vrei şi să ai câte funcţii doreşti, dar, dacă nu ai credinţă în Dumnezeu, Cel care te iubeşte şi ţi le oferă pe toate în dar, tot ce ai şi tot ce vei avea va fi fără valoare.

Marcus Tullius Cicero (3 ianuarie 106 î.Hr.-7 decembrie 43 î.Hr.) a fost filosof, politician, jurist, orator, teoritician politic, consul şi constitutionalist roman. El a jucat un rol important în perioada de sfârşit a Republicii romane. Activitatea sa literară şi politico-socială s-a concretizat în domenii atât de numeroase, încât Cicero poate fi catalogat pe bună dreptate un homo universalis. El a fost autorul roman care a exercitat cea mai profundă influenţă asupra literaturii latine şi s-a manifestat ca unul dintre cei mai prolifici scriitori, comparabil prin realizări şi profunzime cu Seneca şi Augustin.

Alexe Vasilică, LTA Craiova

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video