ISUS STĂ ÎN PICIOARE PENTRU TINE

El S-a sculat, a certat vântul și a zis mării: „Taci! Fără gură!” Vântul a stat și s-a făcut o liniște mare.
Marcu 4:39

Într-o zi de sâmbătă cu vânt, am ajuns acasă de la biserică fără să am nimic planificat pentru după-amiaza aceea. De obicei, fie rămân la masa de părtășie, fie primesc oaspeți la prânz, fie vizitez prieteni, fie ies la o plimbare. Dar în acest Sabat nu aveam niciun plan. După ce am ajuns acasă, am luat prânzul, am sunat o prietenă din biserică și am decis să citesc revista Misiunea Adventistă de Frontieră, care sosise la începutul săptămânii. După ce am citit o vreme, ochii mi s-au îngreunat, așa că am decis să trag un pui de somn.

Câteva ore mai târziu, m-am trezit când soțul meu a venit acasă după ce făcuse o vizită. Inutil să mai spun că, având în vedere somnul de prânz mai lung decât cel planificat, somnul de noapte mi-a fugit atunci când m-am culcat.

M-am zvârcolit în pat câteva ore. Mă întreb dacă și tu ai experimentat acele nopți în care Satana lucrează peste program încercând să te descurajeze și să te zdruncine. În cele din urmă, m-am săturat de gândurile lui chinuitoare și am decis să mă ridic și să continui să citesc revista. Am găsit un articol intitulat „Isus stă în picioare”, care descria perfect situația mea.

Acesta îi descria pe ucenicii de pe Marea Galileei care se luptau cu o furtună violentă în timp ce Isus rămânea profund adormit. În continuare, articolul menționa și alte persoane din Cuvântul lui Dumnezeu care s-au confruntat, de asemenea, cu nopți întunecate: Iosif, Iov, Daniel și Ilie. Autorul i-a încurajat pe cititorii care se confruntă cu situații dificile să-și imagineze că Isus Se află în barcă cu ei și să-și amintească porunca Lui față de furtună:„Taci! Fără gură!”

Aceste cuvinte mi-au atins inima atât de puternic, încât am plâns incontrolabil. L-am vizualizat pe Dumnezeul și Mântuitorul meu stând în picioare și poruncind celui rău nevăzut să înceteze să o mai hărțuiască pe fiica Sa. Căzând în genunchi, I-am mulțumit pentru mila și dragostea Sa. Ridicându-mă cu un sentiment de pace pe care numai El îl poate da, m-am întors în pat și am dormit adânc restul nopții. Am început noua zi cu imnuri de laudă, slăvindu-L pe Dumnezeu.

Doamnelor, lăudați-L pe Dumnezeu indiferent de furtunile cu care ne confruntăm, de cât de descurajatoare sunt gândurile care ne chinuie sau de cât de întunecată este noaptea. Isus este întotdeauna în picioare pentru noi. El este gata să calmeze furtuna și să aducă pace în inimile și mințile noastre. Lăudați-L pe Dumnezeu!

autor: Kathy Hull

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video