EFECTUL DE PROPAGARE

Moartea și viața sunt în puterea limbii…
Proverbele 18:21

Mama a spus ceva ce mi-a rămas în minte. „Vei descoperi că este greu să ai încredere în toate prietenele tale. Cea la care te aștepți cel mai puțin îți va înfige un cuțit în spate și de obicei din cauza unui băiat.” Ca tânără adolescentă, am fost îngrozită de acest gând. Știam că nu mi se va întâmpla niciodată. Prietenele mele erau loiale și iubitoare. Nu m-am mai gândit la acest lucru până când s-a întâmplat, în timpul primului meu an de facultate, exact așa cum spusese mama mea că se va întâmpla. L-am scos pe fostul meu prieten din cercul meu și am clasat experiența la capitolul lecții învățate.

Această conștientizare tacită a dualității impactului pe care femeile îl au una asupra celeilalte s-a extins de-a lungul deceniilor. Unele femei au vorbit cu înțelepciune în viața mea, în timp ce cuvintele altora m-au rănit, m-au epuizat și m-au dărâmat. Ca să fiu corectă, majoritatea nu au fost rostite pentru a fi intenționat crude, ci au venit dintr-un loc de profundă suferință.

Fiecare dintre noi are perioade în care îi rănește pe alții din cauza vindecării necesare în propria viață. Pe măsură ce facem lucrarea de a crește și Îi permitem Domnului să ne vindece, începem să vedem rolul pe care cuvintele și acțiunile noastre l-au jucat în experiențele dureroase ale celor pe care îi iubim. Când am ieșit dintr-o căsnicie de douăzeci și cinci de ani, am văzut doar durerea care mi-a fost provocată, mi-am amintit cuvintele dureroase care mi-au fost adresate și care m-au zdrobit.

Cuvintele unei prietene de încredere, care a permis ca Dumnezeu să-mi vorbească prin ea, au fost cele care m-au sprijinit. Ea a fost mângâierea, dragostea și speranța Lui atunci când lumea mea s-a întunecat. Vocea Lui mi-a făcut semn să continui, să învăț din harul Său și să o iau de la capăt.

Eu numesc acest lucru efectul de undă, o femeie care o ghidează pe alta, care spune cuvinte de înțelepciune, de precauție, de susținere și de încurajare. Pe măsură ce ne ridicăm una pe alta, valurile curg de la una la alta, la următoarea, la următoarea, iar împreună, toate devenim mai puternice.

În timp ce noi, femeile, ne influențăm profund unele pe altele, de la o generație la alta, aceasta să fie rugăciunea noastră: „Primește cu bunăvoință cuvintele gurii mele și cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea și Izbăvitorul meu!” (Psalmii 19:14).

autor: Emra Smith

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video