TE-AI NĂSCUT SĂ STRĂLUCEȘTI

Și oamenii nu aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeșnic și luminează tuturor celor din casă. Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.
Matei 5:15,16

Lumina a fost o parte importantă a existenței și a experienței noastre umane. Ea a fost cu noi de la început. „Dumnezeu a zis: «Să fie lumină!» Și a fost lumină” (Geneza 1:3). Lumina a apărut din întuneric, iar lumina continuă să iasă din întuneric în fiecare zi, când cerul nopții face loc răsăritului de soare.

Deși atât lumina, cât și întunericul își au locul lor, psihologul clinician John Mayer raportează că aproximativ 11% din populația Statelor Unite ale Americii se teme de întuneric, practic preferând să fie în lumină constantă. Le place ca lumina să fie aprinsă chiar și atunci când dorm.

Într-o zi, discutam cu o doamnă pe care am întâlnit-o la o serbare organizată de femei. Ea a început să-mi împărtășească o luptă personală. Se simțea profund chemată să facă ceva care ieșea cu mult din tiparele și din caracterul ei. Am întrebat-o despre preocupările ei majore în ceea ce privește realizarea acestei acțiuni. Mi-a împărtășit multe temeri, dar ceea ce a ieșit cel mai mult în evidență a fost teama că, dacă va face acest lucru la care credea că Dumnezeu o cheamă, își va eclipsa soțul, ceea ce ar putea însemna că nu este o bună creștină.

Din păcate, în timp ce interacționez cu mii de femei în fiecare an, am întâlnit tendințe de gândire similare. Femeile creștine se străduiesc să strălucească în lumina lor sau încearcă să o diminueze pentru a lăsa loc ca lumina altora să strălucească.

În celebra sa poezie, „Teama noastră cea mai profundă” (Our Deepest Fear), Marianne Williamson vorbește despre puterea de a ne lăsa lumina să strălucească – pe măsură ce ne lăsăm lumina să strălucească, le dăm inconștient celorlalți permisiunea de a face același lucru. Adevărul este că, pe măsură ce îți strălucește lumina, devii o rețea la care și alții se pot conecta pentru a străluci și ei. Pe măsură ce îți strălucește lumina, le deschizi calea celorlalți, iar aceștia vor ajunge să Îl cunoască pe Tatăl tău, care este în ceruri.

Astăzi, Dumnezeu te cheamă și îți amintește în Matei 5:16 să fii lumină pentru a putea lumina lumea!

autor: Nadine A. Joseph-Collins

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor