SCHIMBARE

Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!
Evrei 13:8

Când ceasul era aproape să bată miezul nopții, care marca sfârșitul secolului al XX-lea și ne trecea în secolul al XXI-lea, oamenii erau îngrijorați că toate computerele care fac lumea să funcționeze se vor opri, pentru că nu vor ști în ce secol operează.

Când ne-am trezit pe 1 ianuarie 2000, lumea încă se învârtea. Dar nu a durat mult până când lucrurile s-au schimbat. Pe 11 septembrie 2001, Turnurile Gemene din New York City s-au prăbușit; tot traficul aerian a fost oprit timp de două zile, iar securitatea la aeroport s-a schimbat pentru totdeauna. Anul 2008 a adus o cădere mare a bunăstării noastre economice, iar în 2020 a apărut pandemia globală care ne-a schimbat viețile.

Găsim și în Biblie evenimente dramatice care schimbă viețile. Primul este alungarea lui Adam și a Evei din căminul lor, din grădina perfectă, într-o lume a spinilor și a mărăcinilor; apoi un potop global a schimbat viața lui Noe și a familiei lui.

Îți poți imagina cum ar fi fost dacă tu erai unul din cele trei personaje despre care vom discuta mai jos?

Iov, cel mai mare om din Răsărit, Îl iubea și Îl asculta pe Dumnezeu și se ferea de rău. În spațiul scurt folosit pentru a spune povestea lui, din cel mai bogat slujitor al lui Dumnezeu el a ajuns un om zdrobit, cu o soție înnebunită de mâhnire și cu prieteni care îl judecau (Iov 1:14-22).

Iosif, fiul alintat al soției favorite a lui Iacov, era obișnuit ca el să fie cel preferat. El avea cea mai frumoasă haină dintre toți frații lui. El stătea acasă în timp ce frații pășteau animalele. El a crezut că visele lui despre membrii familiei care se plecau înaintea lui îi vor bucura pe ceilalți. Dar, deodată, în timp ce era trimis într-o misiune de tatăl lui, pentru a le duce merinde fraților și a afla știri cu privire la turme, el a fost prins, aruncat într-o groapă și vândut negustorilor care mergeau în Egipt (Geneza 37).

Daniel, un urmaș al regelui și făcând parte dintre prinți, a fost luat deodată captiv și a mărșăluit din Iuda în Babilon. Acolo, el și prietenii lui au fost aduși la palat și li s-a servit mâncarea de la masa împăratului. Ei au cerut mâncare simplă și au promis că vor demonstra că aceasta îi face mai sănătoși. Experiențele lor au variat, de la a fi osândiți la moarte împreună cu ceilalți înțelepți la a fi aruncați în cuptorul aprins și apoi în groapa cu lei (Daniel 1, 3, 6).

Acum când ne confruntăm cu schimbări uriașe în viitor, să medităm la puterea celor dinaintea noastră care au depins de Dumnezeu pentru a-i trece prin experiențele care le-au zdruncinat viața și să le urmăm exemplul.

autor: Elizabeth Versteegh Odiyar

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor