HRĂNIND O MULȚIME

De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. (…) Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele.
Matei 6:31,32

Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit.
Matei 25:35

Mulți oameni veniseră în sala mare a Școlii Kukkia, din toate satele din împrejurime, pentru serviciul divin de Sabat împreună cu studenții la Educație de la Universitatea Adventistă Pacific (PAU), care erau în vizită acolo.

Întâlnirile s-au desfășurat frumos, iar mesajul din timpul serviciului divin i-a condus pe mulți să își reconsacre viețile Domnului. Mulți nu participaseră la niciun serviciu de închinare de mai bine de trei ani, de când misionarii din Adventist Frontier fuseseră acolo pentru a le aduce lumina și stilul de viață creștin.

După serviciul divin au fost invitați cu toții să ia prânzul împreună cu studenții de la PAU. Ei pregătiseră o oală de orez, o oală de cartofi dulci, două oale de supă și o oală de verdețuri. Aceasta ar fi fost îndeajuns pentru cei cincizeci de studenți, dar nu pentru o mulțime. Mulți dintre cei veniți în vizită nu își aduseseră mâncare pentru prânz cu ei, chiar dacă în invitație se specificase acest lucru.

Studenții știau că, fără intervenția lui Dumnezeu, mâncarea se va termina. Înainte de a începe masa, s-au strâns în jurul oalelor cu mâncare și s-au rugat ca Domnul să binecuvânteze fiecare bucățică pentru a ajunge să hrănească această mulțime. În timp ce serveau, recipientele din care tot luau mâncare nu s-au golit deloc. În timp ce oamenii își luau mâncare, erau întotdeauna farfurii cu mâncare pe masa de servire. Dumnezeu făcuse o minune chiar sub ochii lor. 

Fetele au numărat vizitatorii – două sute de persoane au fost hrănite în acea zi! Și cei patruzeci și opt de studenți PAU au luat prânzul și cu toții s-au săturat. Dumnezeu a făcut o minune în acel Sabat pentru a onora credința acestor studenți care și-au oferit mâncarea pentru a hrăni mulțimea. 

Domnul ne aduce aminte să fim atenți cu ceilalți și să îi hrănim și pe cei care sunt flămânzi. Făcând astfel, acest act de bunătate îl facem chiar pentru Isus Însuși. Să ne deschidem inimile către oameni și să îi invităm să se împărtășească din puținul nostru pentru a beneficia de binecuvântările și de minunile pe care Isus dorește să le aducă în viețile noastre. Să fim binecuvântați în timp ce îi slujim pe ceilalți!

autor: Fulori Sususewa Bola

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor