EMANUEL, DUMNEZEU CU NOI

De aceea Domnul Însuşi vă va da un semn: „Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un fiu şi-i va pune numele Emanuel.”
Isaia 7:14

În cartea Isaia, Dumnezeu i-a dat poporului Său un semn. El a spus că fecioara va rămâne însărcinată fără ajutorul vreunui om. Aceeași fecioară va avea un Fiu, iar numele Lui va fi Emanuel, care înseamnă Dumnezeu cu noi. Aceasta împlinește o făgăduință din cartea Geneza. Dumnezeu vorbind cu șarpele i-a spus că va pune vrăjmășie între femeie și șarpe, Sămânța ei va zdrobi capul șarpelui sau, cu alte cuvinte, îl va distruge (Geneza 3:15).

În Grădina Edenului, înainte ca Adam să păcătuiască, Dumnezeu obișnuia să Se plimbe prin grădină în răcoarea serii și să vorbească cu cei doi. Adam și Eva puteau vorbi cu Dumnezeu față către față. Puteau sta cu El și puteau descoperi secretele creației și ale universului. La fel ca un copilaș care aleargă către tatăl său pentru a asculta ultima povestire, Adam și Eva alergau spre Dumnezeu pentru a fi cu El; până când a avut loc păcatul. Apoi, oamenii nu au mai putut să stea și să vorbească cu Dumnezeu deschis, față către față.

Pierderea comunicării dintre Dumnezeu și om nu a fost dificilă doar pentru om, ci și pentru Dumnezeu. Lui Îi era dor de comuniunea cu ființele create de El. Așa că Dumnezeu i-a dat poporului Său un semn. Această pierdere a comunicării nu va dura pentru totdeauna. O fecioară va rămâne însărcinată și va avea un Fiu, iar acel Fiu va fi Dumnezeu, care va locui printre oameni. El va merge cu ei, va vorbi cu ei și le va spune istorisiri minunate, la fel ca în Grădina Edenului. De data aceasta, diferența a fost că poporul Său special nu L-a acceptat ca Dumnezeu. Cei pe care El i-a însărcinat să fie păstrătorii Cuvântului Său și să împărtășească vestea bună despre El L-au urât. Ei L-au bătut. Au încercat să Îl omoare cu pietre. L-au scuipat. Până la urmă, din mânie, L-au țintuit pe o cruce și L-au omorât. Poporul Său.

El S-a născut pentru a muri. A știut din copilărie care era responsabilitatea Sa. A acceptat imediat provocarea doar pentru a putea fi cu noi, a vorbi cu noi și a merge împreună cu noi. El S-a născut. A crescut. A trăit. A iubit. A murit. Și trăiește din nou. Toate acestea pentru a putea fi cu noi în veșnicie. Îmi doresc să petrec veșnicia cu Cineva care mă iubește atât de mult.

autor: Eva M. Starner

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor