SCĂPAREA

Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale.
Psalmii 91:11

M-am trezit, am intrat în sufragerie și mi-am văzut bicicleta. Aveam zece ani și am primit o bicicletă frumoasă, verde, cu un coș alb atașat. Era frig afară, dar voiam să merg cu noua mea bicicletă. Atunci m-am uitat la cauciucul din spate. Era dezumflat. L-am întrebat pe unchiul meu (care era tutorele meu pe atunci):

– Când vei merge la magazin?

– Mai târziu, mi-a răspuns.

Am decis că îmi voi duce singură bicicleta la Junior Market, aflat la patru blocuri distanță, să văd dacă pot băga aer în cauciuc. Speram că nu era găurit cauciucul interior. Mi-am luat paltonul, cizmele, căciula și fularul și am ieșit. I-am spus mătușii mele că merg la magazin să îmi umflu cauciucul. Ea m-a întrebat dacă îi spusesem unchiului.

– El nu merge nicăieri chiar acum, i-am răspuns.

Era frig, dar am perseverat și am ajuns la magazin. Mâinile îmi înghețaseră, pentru că nu aveam mănuși. Puteam vedea pompa de cauciuc în fața mea, dar nu îmi puteam folosi mâinile. Mi-am parcat bicicleta și m-am dus să mă uit prin vitrina magazinului, însă nu vedeam pe nimeni.

Acum trebuia să decid dacă să merg acasă fără să îmi umflu cauciucul sau să continui să merg către bulevardul unde erau două service-uri față în față. Ceva m-a făcut să mă uit la ușa din față. Spre surprinderea mea, un om a ieșit cu uniformă de mecanic și o căciulă. A venit în locul în care stăteam și părea să știe care este problema. A fost foarte binevoitor și mi-a umflat cauciucul.

I-am mulțumit și m-am întors acasă. Mai târziu în acea zi, sora mea m-a întrebat:

– Unde te-ai dus să umfli cauciucul?

– La Junior Market, i-am spus.

S-a uitat la mine neîncrezătoare.

– Era închis și nu era nimeni acolo când am fost eu.

Până când ajung în ceruri nu voi ști, dar este posibil să întâlnesc un înger care știe cum să umfle cauciucul unei fetițe și care, cândva, a ajutat o fetiță hotărâtă la Junior Market. Îi voi da o îmbrățișare mare.

autor: Sharon Denise Smith

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor