LUMINEAZĂ LUMEA

Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte  nu poate să rămână ascunsă. Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic şi luminează tuturor celor din casă. Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.
Matei 5:14-16

Luminează lumea. Cu aproximativ o săptămână înainte de sărbătoarea nașterii Domnului, am mers la căminul de seniori pentru a o vizita pe o membră în vârstă din biserică, pe nume Alice. Am găsit-o în sala de mese. Mai erau două doamne cu ea la masă. O doamnă mi-a spus că familia ei urma să vină să o ia acasă pentru această perioadă a sfârșitului de an, și mi-a povestit ce aveau în plan să facă. Am întrebat-o pe cealaltă doamnă, Kathleen, ce va face ea în acest timp. În loc să îmi răspundă la întrebare, a devenit pe neașteptate foarte mânioasă. Nu am spus nimic. Am înțeles de ce. Știam că fiul ei nu va fi acolo ca să o viziteze.

În ziua de Crăciun împreună cu soțul meu am luat-o pe Alice din camera ei pentru a lua prânzul în sala de mese. Kathleen stătea acolo singură. Ne-am așezat lângă ea și i-am dat un cadou.

Luminează lumea. Eram la un magazin de specialități aglomerat în preajma sărbătorilor. În timp ce așteptam să îmi vină rândul să fiu servită, am văzut că una dintre doamnele de la tejghea avea o ușoară dizabilitate mintală. Era foarte stresată și frustrată. Când m-a servit pe mine, m-am hotărât să fiu cât de binevoitoare puteam cu ea. Mi-am luat cumpărăturile și m-am dus către casa de marcat cu ele. În timp ce stăteam la rând, un om a venit către mine și m-a întrebat: „Ești o sfântă?”

„În mod cert nu sunt sfântă”, l-am asigurat. „De ce întrebați?”

El mi-a spus că a văzut modul în care o tratasem pe doamna de la tejghea și m-a rugat să mă rog pentru o rudă de a sa care urma să fie operată de cancer. Ne-am rugat împreună în timp ce casierița îmi scana cumpărăturile.

O melodie cântată de grupul Newsong ne încurajează să luminăm lumea și să lăsăm dragostea lui Dumnezeu să strălucească prin noi. Cuvintele ne aduc aminte că avem nevoie doar de puțin timp ca să luminăm lumea – și totuși, Dumnezeu ne poate folosi pentru a răspunde la rugăciunea cuiva. Sunt mulți oameni singuratici în jurul tău în perioada aceasta, a sărbătorilor. Te rog, luminează-le lumea cu dragostea lui Dumnezeu.

autor: Ruth Cantrell

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor