NICIODATĂ SINGURI

Nu te voi părăsi.
Geneza 28:15

Târziu, într-o seară, soțul meu, care avea o afacere cu stații de carburant la momentul respectiv, aproape a fost jefuit de cineva despre care el credea că ataca singur. După arestarea omului, Jim a aflat de la șeriful local că străinul era membru al unei bande periculoase care făcuse prăpăd în zonă în timpul acelei nopți. Povestind experiența aceasta mai târziu, Jim mi-a spus: „Am crezut că eram singur în ora aceea de la miezul nopții, dar acum știu că Dumnezeu era mult mai aproape de mine decât am crezut.”

Acum mult timp, un alt om a crezut că era singur. Iacov își înșelase tatăl, pe Isaac, furase moștenirea fratelui său, Esau, iar acum fugea – tot cu mâna goală.

Aparențele îi spuneau lui Iacov că nu mai avea nicio șansă. Pe înserate, în a doua zi a fugii lui, a căzut în nisipul deșertului, a pus capul pe o pernă de piatră și a căzut într-un somn extenuat. Cândva, în timpul nopții, Iacov a visat că Îl vedea pe Dumnezeu în vârful unor trepte folosite ca un fel de scară de către îngeri. „Eu sunt Domnul (…) Iată, Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge (…) nu te voi părăsi până nu voi împlini ce-ţi spun” (Geneza 28:13,15). Ce infuzie de speranță! Dumnezeu era cu el. Lui Dumnezeu Îi păsa de el. Iacov s-a trezit, a uns piatra-pernă ca altar și și-a consacrat viitorul lui Dumnezeu: „Domnul va fi Dumnezeul meu” (versetul 21).

În timp ce te confrunți cu încercările vieții, aparențele îți pot spune că ești cu totul singură în aceste vremuri tulburi. Dacă este așa, fă și tu ce a făcut Iacov. Încrede-te că Dumnezeu cunoaște circumstanțele și locul în care te afli, chiar dacă tu nu ai fost „conștient” de prezența Lui (versetul 16). Admite faptul că nu te poți salva singură. Chiar și Isus, Fiul lui Dumnezeu, a spus, „Eu nu pot face nimic de la Mine Însumi” (Ioan 5:30). Predă situația ta lui Dumnezeu în rugăciune. Apoi declară, la fel ca Pavel, că „pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). Când Iacov și-a predat situația lui Celui aflat în vârful scării, el a experimentat făgăduințele, ajutorul și planurile lui Dumnezeu pentru viața lui – și pentru tot restul vieții sale. Dumnezeu dorește să ți Se descopere și ție. Nu neapărat într-un vis din vârful unei scări strălucitoare, însă în moduri la care nu te-ai aștepta.

Când vei avea cea mai mare nevoie, Isus îți va aduce aminte că nu ești niciodată singură (Ioan 14:21). El Îți va împlini nevoile și va îndeplini dorințele inimii tale (Psalmii 34:4; 37:4). Așa că astăzi înfruntă provocările vieții încrezându-te în Cel care este mai aproape de tine decât ai crezut vreodată că ar fi posibil.

autor: Carolyn Rathbun Sutton

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor