SUCCES PESTE NOAPTE

Planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă.
Proverbele 21:5

Vorbeam cu dentista fiicei mele. De-a lungul anilor, am avut ocazia să vorbesc cu ea despre diverse subiecte precum familie, vacanțe, religie și muncă. În ultimul an s-a mutat dintr-un spațiu închiriat în propriul ei cabinet, care se potrivește mai bine pacienților ei tineri – are chiar camere în diverse culori vesele. Și eu urma să fac o mutare asemănătoare câteva luni mai târziu. Așa că am folosit ocazia pentru a-i pune multe întrebări.

Când ne văzuserăm ultima dată, i-am povestit despre toate lucrurile pe care urma să le fac. Urma să vorbesc despre credință și ascultare la un program de dimineață, apoi voi vorbi despre finanțe și pensionare după-amiază. După câteva zile, urma să îmi împărtășesc experiența de credință la o conferință, iar apoi voi discuta planificare financiară pentru viitor la o întâlnire a femeilor. Doctorița era uimită să audă despre toate lucrurile care păreau să se întâmple atât de repede pentru mine de când îmi lăsasem serviciul anterior din cadrul unei corporații.

Am râs puțin și i-am spus că scriam de mai mulți ani și că lucrasem în domeniul financiar de aproape douăzeci de ani. Bineînțeles, asta m-a pus pe gânduri: Cât de des vedem „un succes peste noapte” și ne întrebăm cum putem realiza și noi așa ceva?

Recent, am fost la o întâlnire pe zoom și, în timp ce toți ceilalți consultanți financiari se prezentau, devenea din ce în ce mai clar că majoritatea aveau multă experiență. Eu tocmai încheiasem primul an în care fusesem consultant financiar independent. Mulți dintre ei erau mult mai în vârstă. A trebuit să îmi tot reamintesc că nu puteam compara primul meu an pe acest drum cu cariera lor de cincisprezece sau douăzeci de ani în domeniu.

Multe dintre poveștile de succes peste noapte pe care le vedem sunt construite pe ani de eșec, lacrimi și decizia de a continua perseverent indiferent de cum ar părea situația în fața celorlalți. Timpurile acelea descurajante de încercare ne pregătesc să facem ceea ce ne-a chemat Dumnezeu să facem.

Dragă Tată ceresc, Te rog, oprește-mă imediat ce încep să mă plâng că lucrurile nu se întâmplă îndeajuns de repede. Te rog, adu-mi aminte că Tu ai nevoie să ne treci prin niște procese fundamentale pentru a ne aduce acolo unde dorești să fim.

autor: Kaysian C. Gordon

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor