TE VOI AJUTA!

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău;  Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.
Isaia 41:10

Prietena mea cea mai bună m-a sunat într-o zi să îmi împărtășească recunoștința ei pentru dragostea veșnică a lui Dumnezeu. Într-o după-amiază, când venea acasă de la serviciu, a descoperit că unul din cauciucuri avea presiunea scăzută. Nu este nicio problemă, s-a gândit. A condus până la cea mai apropiată stație de combustibil, a umflat cauciucul și a plecat spre casă. A doua zi, în timp ce îl ducea pe fiul ei la școală, a observat că presiunea aerului din cauciuc era mai scăzută decât în seara precedentă. Nu-i problemă, și-a spus. Și-a explicat că schimbarea de temperatura și mediul au fost printre factorii care i-au afectat cauciucul. La fel ca în ziua anterioară, s-a gândit să își ducă mașina la mecanic, în pauza de prânz. Însă, prinsă în aglomerația zilei, nu a mai avut timp să ducă mașina la verificat.

În acea după-amiază, când a ajuns la mașină, cauciucul era dezumflat în mod vizibil. S-a uitat la ceas. Mecanicul închisese, și ea trebuia să meargă să își ia fiul de la școală. Nu avea alternativă. S-a dus la un PECO, a băgat aer în cauciuc și a mers să își ia băiatul. În dimineața următoare, cauciucul era complet dezumflat. Ce putea face? A spus o rugăciune rapidă, a condus către cel mai apropiat PECO, a umflat cauciucul și și-a dus fiul la școală. Apoi a condus patruzeci și cinci de minute până la service. În mod constant, verifica indicatorul digital și a observat cum cauciucul se dezumfla repede. Era preocupată, însă nu îi era teamă. Se încredea în promisiunea că Dumnezeu o va ajuta. Dumnezeu a păstrat cauciucul umflat până când a reușit să ajungă.

Mecanicul i-a dat o estimare a costului pentru înlocuirea cauciucului. Prețul părea mare, dar ce putea face? Trebuia să își repare mașina. După ce a plecat de la serviciu, a mers să își ia mașina. Mecanicul i-a dat factura. Prețul era cu 85% mai puțin decât estimarea inițială! Mecanicul reușise să repare cauciucul fără să fie nevoit să îl schimbe. Ce Dumnezeu minunat! Dumnezeu rezolvase totul. El a fost lângă ea pe tot parcursul drumului. El a fost un ajutor prezent în momentul în care a avut nevoie. Făgăduința lui Dumnezeu este foarte clară: „… căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor” (Isaia 41:10).

autor: Diantha Hall-Smith

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor