ÎNDURARE DIN ABUNDENȚĂ, PACE ȘI DRAGOSTE

Îndurarea, pacea şi dragostea să vă fie înmulţite.
Iuda, versetul 2

Cartea Iuda mi s-a părut întotdeauna o scrisoare de mustrare foarte interesantă. Scrisă de către Iuda, pare foarte potrivită pentru zilele noastre și pentru situațiile cu care ne confruntăm în viețile noastre.

Salutarea lui Iuda include dorința ca noi să experimentăm din abundență îndurarea, pacea și dragostea. Pentru a lupta împotriva învățăturilor false și a adversităților, avem nevoie să experimentăm îndurarea lui Dumnezeu – ajutorul Lui plin de compasiune. Avem nevoie și de un simțământ puternic de bunăstare (pace) și dragoste supranaturală – în mod specific dragoste pentru Dumnezeu și pentru alții. Avem nevoie de ajutorul plin de milă în timp ce ne confruntăm cu atacul lui Satana.

În versetul 2, Iuda se roagă pentru trei daruri pentru noi toți:

îndurarea lui Dumnezeu;
pacea lui Dumnezeu;
dragostea lui Dumnezeu.

Creștinii nu pot câștiga aceste calități. Ele sunt daruri gratuite din partea lui Dumnezeu.

Îndurarea pe care o primim de la Dumnezeu poate fi exprimată cel mai bine prin bunătatea și compasiunea Lui în acțiune, nu numai pentru a ne mântui, ci și pentru a interveni în viețile noastre de zi cu zi.

Pacea este acea încredere liniștită și curajul care ne permite să înfruntăm dificultățile vieții cu reziliență și o siguranță care produce stare de bine și bucurie.

Dragostea este dragostea lui Dumnezeu descoperită de Isus Hristos și de generozitatea Lui prin care ne oferă favoarea Sa și ne împlinește toate nevoile.

Mă rog ca îndurarea, pacea și dragostea Lui să fie parte din experiența ta din fiecare zi ca resurse nelimitate și atotsuficiente. Îți doresc să le ai din abundență!

Dumnezeu ne oferă îndurarea, pacea și dragostea Sa pentru a le împărtăși cu întreaga lume. Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze pe fiecare pentru a ne putea bucura de aceste daruri gratuite și a putea fi o binecuvântare pentru alții. Amin!

autor: Premila Pedapudi

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor