CE ÎNSEAMNĂ UN NUME?

Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu.
Isaia 43:1

Eram încântată că urma să avem primul nostru nepot. Fiul meu și soția lui se gândeau la ce nume să aleagă. Stând în biserică într-un Sabat, mi-a venit în minte un nume. Nu îmi era un nume familiar, așa că am zâmbit și i-am trimis lui Tremayne un mesaj cu textul „Bryson”. Răspunsul lui a fost: „Cine este”, și i-am spus că era numele bebelușului, pe care Dumnezeu mi-l sugerase. Nu trebuie să vă mai spun că Bryson s-a născut câteva luni mai târziu, în august 2017.

Am început să mă gândesc la modul în care unele personaje din Biblie au ajuns să primească numele pe care le-au avut. Evanghelia lui Luca spune că în timp ce Zaharia slujea în fața altarului tămâierii, un înger al Domnului a apărut și l-a anunțat că soția lui, Elisabeta, va da naștere unui fiu, pe care el trebuia să îl numească Ioan (Luca 1:12-17).

În Geneza citim istorisirea creației și a căderii omului. În capitolul 3, versetul 20, se spune că Adam i-a dat soției lui numele Eva, pentru că ea a fost mama tuturor celor vii.

Maria era o tânără logodită cu Iosif. Un înger i-a apărut și i-a spus: „Nu te teme, Marie, căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. Şi iată că vei rămâne însărcinată şi vei naşte un Fiu, căruia Îi vei pune numele Isus” (Luca 1:30,31).

Numele lui Isus are putere, este cel mai dulce nume pe care îl cunosc. Alte nume folosite cu referire la Isus sunt: Dumnezeu cu noi, Stânca noastră, Mântuitorul, Mesia, Emanuel, Mielul lui Dumnezeu, Regele regilor, Domnul domnilor, Alfa și Omega, Prințul păcii, Lumina lumii, Cuvântul, Ușa, Păstorul cel bun, Piatra din capul unghiului, Salvatorul, Stăpânul, Învățătorul, Leul din seminția lui Iuda, Eu Sunt, Marele-Preot, Marele Vindecător, Sfătuitor minunat, Mirele, Cel care aduce scăpare, Prieten, Frate, Calea, Adevărul și Viața.

Isus, Nume mai presus de orice nume. Indiferent de situația în care te afli în această viață, Isus este răspunsul tuturor întrebărilor tale. Când scriu aceste rânduri, suntem de nouă luni în pandemia de COVID-19, și ne aflăm în mijlocul incertitudinii. Dumnezeu nu ne-a lăsat singuri, așa că strigă către El astăzi. Dacă ești bolnav strigă către Marele Vindecător, dacă ești întristat cheamă-l pe Cel care te poate alina. El îți va da orice lucru de care ai nevoie, dacă ceri conform cu voința Lui.

autor: Sharon Long

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video