PROIECTUL NOSTRU DE INVESTIȚIE

Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.
Psalmii 37:4

Evelyn avea doi ani când a început să respire greu din cauza unei simple răceli, am crezut noi. După ce am sunat la doctorul ei, ni s-a spus să o ducem imediat la spital. Asistentele se grăbeau în jurul ei, în timp ce i-au pus o perfuzie, au pus-o la oxigen, la Terapie intensivă, și au adăugat-o pe lista cu cazuri critice. Atac de astm! Cine și-ar fi imaginat? Nu avuseserăm nicio idee și ne simțeam niște părinți groaznici!

După ce ni s-a spus că e posibil să nu reziste până dimineața, nu puteam face altceva decât să ne rugăm, să plângem și să-i sunăm pe toți cei pe care îi cunoșteam. Unul din cele mai grele lucruri pe care le-am făcut în timpul căsătoriei noastre a fost să le spunem fraților ei, de șapte și de nouă ani, că surioara lor e posibil să nu supraviețuiască până dimineață. Dar dimineața ea încă rezista – Îți mulțumesc, Isuse! În a șasea zi, numele ei a fost șters de pe lista critică. După două săptămâni, am ieșit din spital cu un copilaș foarte slăbuț și o pungă plină de medicamente și recomandări. Ni s-a spus să scoatem din camera lui Evelyn orice ar putea strânge praf: cărți, perne, pături de lână, covoare, perdele, animale de pluș și tablourile de pe pereți.

Viața ei s-a umplut cu medicamente, injecții pentru alergii și tratamente pentru respirație. Am învățat să urmărim semnele începutului unui atac de astm. Adesea, ea era prea bolnavă pentru a merge la biserică, așa că unul dintre noi rămânea acasă cu ea. Am vorbit cu mulți părinți cu copii astmatici și am citit cărți de sănătate care sugerau eliminarea lactatelor și a zahărului din dieta ei. 

Într-un anumit Sabat, am fost inspirați să facem din Evelyn proiectul nostru de investiție pentru anul respectiv. I-am promis Domnului că vom oferi o anumită sumă pentru o colectă de misiune în fiecare Sabat în care puteam fi toți cinci împreună la biserică. Ne-am ținut de promisiune tot anul și Domnul ne-a binecuvântat. A fost cel mai bun proiect de investiție pe care l-am făcut vreodată.

Evelyn este mare acum și are propriii copii. Îl lăudăm că de atunci nu a mai ajuns la spital din cauza astmului. Când ea cântă, oamenii adesea remarcă ce voce puternică are pentru un trup așa firav. Răspunsul meu din inimă este: „Îți mulțumesc, Isuse, că i-ai vindecat plămânii!” Ea știe că viața i-a fost cruțată în acea noapte cu un scop – slava să fie a Domnului, pentru că a făcut lucruri minunate. Nu-ți fie teamă să investești și privește-L pe Dumnezeu cum lucrează.

autor: Shirley Sain Fordham

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor