DOUĂ CUVINTE SCURTE

Atunci voi lăuda Numele lui Dumnezeu prin cântări şi prin laude Îl voi preamări.
Psalmii 69:30

Dintre cuvintele frumoase din vocabularul limbii engleze, cred că preferatele mele sunt aceste două cuvinte: „îți mulțumesc”. Pot fi sigură că voi primi un zâmbet cald oricând spun aceste cuvinte cuiva sau când îmi sunt spuse mie. Uneori, cuvintele acestea sunt spuse printre lacrimi, dar inima zâmbește.

Cu mulți ani în urmă, când m-am mutat în Orlando, Florida, eram încântată de vremea frumoasă și de vegetația care rămânea verde pe tot parcursul anului. Nu voi uita niciodată prima noapte pe care am petrecut-o în noua mea casă, pentru că am fost trezită în jurul orei 4 dimineața de un cor de păsări care ciripeau! Puteam auzi cel puțin șapte sau opt păsări diferite sporovăind, și am zâmbit gândindu-mă: Ei bine, cât e de frumos! Fiecare pasăre din împrejurimi a venit în curtea mea să îmi spună bun venit! Apoi am adormit din nou cu o rugăciune de mulțumire față de Dumnezeu, pentru că mi-a dat o experiență atât de minunată.

Când m-am trezit mai târziu în acea dimineață, am auzit din nou corul voios de melodii și abia așteptam să văd gazonul plin cu noii mei prieteni cu pene. Așa că am deschis ușa din față, însă nu era nicio pasăre acolo! Când am auzit din nou sunetul, m-am uitat în sus și, așezat la înălțime, pe un stâlp de iluminat, era corul meu format dintr-o singură pasăre! Ați ghicit. Era un sturz zeflemitor. Niciodată până atunci nu mai auzisem o așa pasăre și nu aveam idee că ea poate imita exact sunetele a, probabil, douăsprezece alte păsări!

În timp ce mă acomodam cu împrejurimile, am descoperit că aveam trotuare foarte late și drepte pe care să merg. De fiecare dată când ieșeam la o plimbare eram îndemnată să spun: „Îți mulțumesc, Doamne, pentru aceste trotuare minunate și în special pentru sturzii zeflemitori!” Doar două mici cuvinte: „Îți mulțumesc”, sunt foarte plăcute când le auzi și sunt foarte plăcute și atunci când le spui.

În fiecare aspect al vieților noastre –  indiferent de ceea ce se întâmplă – să căutăm chiar și cele mai mici lucruri pentru care putem spune „îți mulțumesc” soților noștri, copiilor, nepoților, prietenilor, vecinilor sau colegilor noștri.

Dumnezeule Tată, vreau să Îți spun „mulțumesc” pentru că ne-ai iubit pe toți și în special pentru că L-ai trimis pe iubitul Domn Isus în această lume ca să putem afla care este dragostea adevărată.

autor: Terry Wilson Robinson

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor