MULȚUMEȘTE-I ÎNTOTDEAUNA LUI DUMNEZEU

Și fiţi recunoscători. Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră. Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.
Coloseni 3:15-17

Poate că vei fi de acord cu mine că anii 2020 și 2021 vor rămâne în istorie ca doi ani oribili cauzați de invazia pandemiei de COVID-19 în viețile oamenilor de pe tot globul. Această pandemie ne-a umplut cu frică, stres, anxietate, durere și îngrijorare. Milioane de oameni s-au îmbolnăvit și milioane au murit, inclusiv câțiva dintre prietenii mei dragi. Nimeni nu a rămas neatins. Am fost întristată că ne-a întrerupt și niște planuri de călătorie pe care le aveam împreună cu soțul meu. Eram blocați acasă. Nu simțeam cu niciun chip mulțumire în inimă. Mă întrebam dacă putea ieși ceva bun din această experiență îngrozitoare și dureroasă. Dumnezeu, da, numai El putea face asta.

Într-o dimineață devreme, în timpul devoționalului, I-am înșiruit lui Dumnezeu lista mea lungă de lucruri pe care doream să le facă. În liniște, conștiința a început să mă mustre; vinovăția m-a copleșit. Am fost impresionată să îmi schimb rugăciunea, și în locul rugăciunii obișnuite în care Îi ceream lui Dumnezeu să facă una și alta, să petrec un timp în care doar să Îi mulțumesc. În timp ce reflectam asupra drumului incredibil pe care m-a călăuzit, ochii mi s-au umplut de lacrimi. Dumnezeu a făcut atât de multe pentru familia mea și pentru mine; și totuși mă înecam într-o mare de nerecunoștință.

Mi-am adus aminte de modul în care Dumnezeu mi-a oferit ocazia de a vorbi de mai mult de unsprezece ori la șapte programe de rugăciune și în cadrul întâlnirilor unor proiecte de sănătate pe parcursul ultimului an. A fost pentru prima dată în viața mea. Am primit și mesaje, e-mailuri și telefoane de la persoane care au fost binecuvântate și inspirate de mesajele și articolele mele publicate în cărți devoționale recente. Dumnezeu ne-a protejat de coronavirus și mi-a cruțat viața ca să ajung la optzeci și unu de ani. Aveam atât de multe lucruri pentru care să fiu recunoscătoare.

Dragă cititoare, astăzi în mijlocul preocupărilor și a presiunilor vieții, ia-ți timp să te gândești la ceea ce Dumnezeu a făcut și continuă să facă pentru tine și oferă-I inima ta mulțumitoare. Îmi doresc să fii inspirată de aceste cuvinte puternice din 1 Tesaloniceni 5:16-18: „Bucuraţi-vă întotdeauna. Rugaţi-vă neîncetat. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.”

autor: Shirley C. Iheanacho

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor