NU VĂ TEMEȚI DE-A LUNGUL ANULUI

Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus.
Apocalipsa 14:12

Anul 2020 va fi unul pe care nu-l vom uita prea curând. În timp ce pandemia continua, oamenii au găsit modalități de a rezista, precum ajutorarea celor în nevoie. Pentru alții, să stea închiși în casă era dificil. Se plângeau cu privire la școala online de acasă cu copiii. Alții și-au luat propria viață. Mulți tineri au devenit paranoici, deprimați, descurajați și obosiți.

Cum ar fi fost dacă am fi avut doar acel grăunte de credință, ne-am fi încrezut în Dumnezeu, și ne-am fi concentrat viețile asupra revenirii lui Isus? Așa cum spune Biblia: „De aceea şi voi fiţi gata” (Matei 24:44). Noi nu cunoaștem timpul sau ora. Trebuie doar să fim pregătiți pentru a doua venire a lui Isus, să avem credință și să cerem împlinirea făgăduințelor lui Dumnezeu.

Mulți spun că pandemia ne-a împins către un nou normal. Ar trebui să continuăm să ne încredem în Dumnezeu și să ne apropiem de El, fie că suntem într-un nou normal sau nu. Fii mulțumită cu schimbarea și acceptă viața așa cum este. Concentrează-ți atenția asupra Creatorului nostru. El încă este la cârmă. Unii se întreabă: „Unde este Dumnezeu în mijlocul tuturor acestor lucruri?” El încă este aici. Numai noi ne-am întors spatele către El, pentru că nu ne mai rugăm. Dumnezeu nu-Și dorește ca să piară cineva, pentru că, dacă ar fi dorit acest lucru, nu L-ar fi trimis pe Isus pe pământ.

Fie că suntem terminați de frică sau plini de speranță, totul depinde de direcția în care privim. Dacă te uiți la dezastrele naturale, dacă îți umpli mintea cu știri negative, dacă plăgile și boala îți ocupă gândurile – dacă asupra acestor lucruri te concentrezi, inima îți va fi plină de teamă. Isus spune: „Privește în sus!” De ce? Când privim către sanctuarul din ceruri Îl vedem pe Isus și descoperim puterea din făgăduințele Lui.

În Hristos avem încredere. Uneori putem simți teama, dar nu vom fi paralizați de ea, pentru că încrederea noastră în Dumnezeu învinge frica.

Biblia spune „nu te teme” sau „nu îți fie frică” în mod repetat. Un autor a numărat că expresia „nu vă temeți” este folosită de 365 de ori în Biblie – câte o dată pentru fiecare zi a anului. Dumnezeu are întregul calendar acoperit. El ne invită să ne odihnim în dragostea Lui, să ne încredem în harul Său și să ne bucurăm în puterea Lui.

autor: Camilla E. Cassell

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor