DESCOPERIREA

Învaţă-mă să am înţelegere şi pricepere, căci cred în poruncile Tale!
Psalmii 119:66

Acum ceva timp, am acceptat să mă ocup de un proiect la rugămintea cuiva apropiat. După ce a trecut o anumită perioadă de timp, nu am primit detalii în plus, așa că, până la urmă, am întrebat cum vom proceda. Mi s-a spus că planul inițial a fost anulat. Am fost contrariată, dar am acceptat schimbarea de direcție.

Curând după aceea, viața a devenit foarte ocupată și, ca rezultat, timpul meu devoțional a avut de suferit. Aveam întâlniri, proiecte, responsabilități acasă și un copil mic de îngrijit. Diminețile se transformau rapid în după-amiezi. Petreceam timp în rugăciune și o scurtă meditație, dar știam că am nevoie de mai multă hrană spirituală. Așa că, într-o zi, am decis să schimb situația. M-am trezit mai devreme decât de obicei și m-am strecurat într-o zonă a casei pentru a mă ruga și a medita. În timpul acesta, mi s-a descoperit soluția la problema care mă frământa.

Descoperirea a fost generată de o remarcă pe care o auzisem în ziua precedentă, alături de o serie de evenimente care se întâmplaseră cu câteva săptămâni mai devreme. Părea că Dumnezeu mi-a deschis ochii și mi-a dezvăluit totul. Piesele puzzle-ului au început toate să se așeze împreună perfect. Meditând asupra înțelegerii pe care o primisem în timpul rugăciunii, am văzut că Dumnezeu mi-a vorbit în trei modalități. În primul rând, m-a ajutat să pricep în mod clar o anumită situație. În al doilea rând, și cel mai important, m-a învățat că este important să petrec timp în rugăciune și meditație, pentru că El poate să îmi descopere mai multe lucruri. În al treilea rând, Dumnezeu mi-a reamintit că El are control asupra vieții mele și el aranjează lucrurile spre binele meu. Vezi tu, fără să știu, Dumnezeu îmi pregătea o oportunitate de lucru care ar fi fost imposibil de acceptat dacă m-aș fi implicat în proiectul pe care l-am descris mai sus. Aceasta mi-a reamintit cu putere că nu trebuie să fiu dezamăgită de ușile care par că se închid în viața mea, pentru că Dumnezeu lucrează prin toate lucrurile spre binele meu.

Așa că, draga mea soră în Hristos, dacă te confrunți cu o decizie sau o situație dificilă, te provoc să cauți ajutorul la Dumnezeu. El are toate răspunsurile de care vei avea vreodată nevoie și este doritor să îți descopere voia Lui conform cu înțelepciunea Sa divină. Adu-ți aminte să petreci timp în fiecare zi în comuniune cu Dumnezeu și să crezi că El îți va arăta ceea ce trebuie să faci.

autor: Taniesha K. Robertson-Brown

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor