CÂND TEAMA NE COMPLICĂ VIEȚILE

Spune, rogu-te, că eşti sora mea, ca să-mi meargă bine din pricina ta şi sufletul meu să trăiască datorită ţie.
Geneza 12:13

Cu toții am simțit, la un moment dat, teamă nu doar față de amenințările reale, ci și față de cele despre care credem că există. Această teamă ne face să decidem pentru noi înșine și să facem greșeli în loc să ne încredem în Dumnezeu. Asta a făcut Avram. „Când era aproape să intre în Egipt, a zis nevestei sale Sarai: „Iată, ştiu că eşti o femeie frumoasă la faţă. Când te vor vedea egiptenii, vor zice: «Aceasta este nevasta lui!» Şi pe mine mă vor omorî, iar pe tine te vor lăsa cu viaţă” (Geneza 12:11,12).

Biblia ne spune că Sarai era frumoasă. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă Avram ar fi zis adevărul și ar fi spus că ea este soția lui? L-ar fi omorât cu adevărat? Sau l-ar fi respectat? L-ar fi protejat Dumnezeu pe Avram, dacă el ar fi spus adevărul și s-ar fi încrezut în El?

Lucrurile pot să ia o întorsătură urâtă când luăm decizii bazate pe temerile noastre în loc să ne încredem în Dumnezeu. Să privim la cazul lui Avram:

El a mințit, pentru că îi era teamă.

A făcut-o și pe soția lui să mintă, iar acea minciună l-a făcut pe faraon să o ia pe Sarai de soție.

Faraonul și casa lui au suferit mari urgii din cauza acestei minciuni.

Când analizăm faptele, realizăm că această decizie nu l-a afectat doar pe el, ci și pe toți cei din jurul lui. Această decizie greșită a cauzat suferință oamenilor pe care îi iubea cel mai mult. Avram ascultase de Dumnezeu mai înainte. Ce s-ar fi întâmplat dacă și-ar fi pus și acum încrederea în Dumnezeu și ar fi urmat ceea ce i-a cerut El? Ce exemplu i-ar fi putut da faraonului și egiptenilor, dacă ar fi spus adevărul?

Cu siguranță că situația s-ar fi încheiat în mod diferit, pentru că Dumnezeu ar fi avut grijă de el, iar el nu ar fi avut nevoie să mintă.

Nu știu ce temeri ai tu astăzi, dar pune-ți încrederea în Dumnezeu și El te va ajuta să iei decizii bune. El Se va îngriji de tine.

autor: Cecilia Nanni

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor