CÂND LUCRURILE NU IES AȘA CUM AM DORI

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”,  zice Domnul.
Ieremia 29:11

Ai încercat vreodată să faci ceva și te-ai confruntat cu 101 lucruri care ți-au distras atenția, au părut că te opresc din progres și te-ai întrebat de ce?

Mie, uneori, mi se întâmplă asta. Apoi sunt momente când totul merge bine și lucrurile se așază perfect și înaintezi atât de mult, că pare fenomenal.

Când am început să scriu aceste rânduri, m-am așezat la birou pe gânduri. M-am uitat afară. Ploua. Mi-am amintit că ploaia se va opri până la urmă, va ieși soarele și voi putea face treburile pe care le am de făcut afară. Când am realizat că vremea și gândurile mele mă distrag de la scris, m-am concentrat înapoi asupra foii.

Distragerile nu s-au încheiat. Pisica mea mi-a împins pixul din mână și s-a cuibărit lângă mine, cerând atenție, apoi a vrut să stea pe foaia de hârtie pe care scriam. I-am oferit puțin din atenția pe care o cerea, apoi am dat-o jos de pe foaie ca să mă pot întoarce la scris.

Există distrageri care întrerup ceea ce ne dorim să realizăm, dar sunt și momente când toate se împletesc perfect împreună, când nimic nu ne poate opri din a reuși să facem ceea ce ne dorim. Am așteptat acel moment.

Curând, cuvintele au început să vină. Întâi au picurat, apoi au prins viteză și au început să curgă ca un pârâu repede. Știam exact ce să scriu. A devenit atât de ușor.

Când am citit din nou ceea ce scrisesem, m-am întrebat dacă așa a fost și pentru scriitorii Bibliei când au scris cuvintele din Scriptură? S-au confruntat cu distrageri și momente în care nu le veneau cuvintele? Sau totul a curs cu un simțământ real de pace? Sunt sigură că le veneau ușor cuvintele în minte, pentru că Dumnezeu a poruncit să fie așa.

Mă încurajează să știu că putem lăsa toate lucrurile în mâna lui Dumnezeu ca El să le rezolve, la timpul Lui și în felul Lui. Cuvântul lui Dumnezeu ne reamintește: „Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc” (Psalmii 127:1).

Așa că să așteptăm momentul hotărât de Dumnezeu și binecuvântarea Lui în tot ceea ce facem și să nu fim frustrați atunci când lucrurile pare că nu ies așa cum ne-am dori, iar distragerile și întreruperile ne întârzie. Putem avea încredere că lucrurile se vor întâmpla la timpul hotărât de El și după planul Lui.

autor: Laura A. Canning

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video