SCĂPATĂ DE CÂINI PERICULOȘI

Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.
Psalmii 34:7

La scurt timp după ce ne-am mutat în casa noastră nouă din Montega Bay, Jamaica, i-am avertizat pe cei doi copii ai mei, de patru și șase ani, să se joace doar în interiorul curții noastre înconjurate de gard. Am mers lângă gardul de piatră și le-am arătat doi câini ai străzii trecând pe trotuar.

Mintea fiicei mele de șase ani nu a reținut acest sfat pentru mult timp. Curiozitatea ei a câștigat și, într-o dimineață, s-a strecurat pe poartă și a trecut strada. În câteva secunde a fost înconjurată de câinii vecinului și de alți câțiva câini ai străzii. În total erau șapte câini.

A fugit în partea cealaltă a străzii cu viteza luminii și a sărit pe gard, încercând să treacă zidul înainte de a o prinde câinii. Faptul că a reușit să se urce și să sară gardul a fost o minune.

Când ne-a împărtășit această întâmplare în timpul ultimei vacanțe de Crăciun, încă era convinsă că îngerii ei păzitori au trecut-o dincolo de zid. Era imposibil să poată sări gardul cu piciorușele ei de șase anișori.

Două decenii mai târziu, fiica mea se întorcea acasă din plimbarea ei obișnuită de după-amiază. Deodată, niște mârâituri i-au atras atenția. De data aceasta erau doi câini vagabonzi neprietenoși, pe care nu-i mai văzuse niciodată. Lătrând și mârâind, i-au blocat drumul. Nu avea pe unde să treacă.

Chiar când părea că nu are nicio cale de ieșire, s-a oprit o mașină lângă ea. Persoana care conducea a dat geamul jos și a întrebat-o:

– Ai nevoie de ajutor?

– Da, a răspuns ea, mai mult înfricoșată decât politicoasă.

Fiica mea a deschis ușa și a intrat în mașină înainte ca femeia să o poată invita să urce.

– Unde locuiești? a întrebat-o doamna.

Fiica mea s-a bucurat să îi spună că era doar la un minut distanță de casă.

Apoi i-a mulțumit din nou și din nou. Nu a mai văzut-o niciodată pe acea doamnă prin zonă. Dumnezeu Și-a trimis îngerul să o scape din nou! Ea și-a adus aminte că Dumnezeu împlinise făgăduința din Psalmii 34:7. Două decenii mai târziu, îngerul ei păzitor a făcut lucrul acesta din nou. De data aceasta a putut să o întâlnească!

autor: Claudette Garbutt-Harding

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor