INTERZIS

Tu pui înaintea Ta nelegiuirile noastre şi scoţi la lumina Feţei Tale păcatele noastre cele ascunse.
Psalmii 90:8

Soțul meu a avut o copilărie minunată, într-o comunitate rurală liniștită numită Pleasant Hill. Îi plăcea să exploreze împreună cu prietenii lui și cu o varietate de viețuitoare sălbatice.

În jurul vârstei de zece ani a primit în viața lui un prieten. Ringer, un raton care a devenit tovarășul lui constant. Ratonul lui a învățat să bea suc acidulat, ținând sticla cu labele din față. A devenit un pasager regulat pe bicicleta lui Harold, ținându-se de bara din mijloc cu picioarele din spate și de ghidon cu picioarele din față. Lui Ringer îi plăcea să se strecoare în întunericul nopții printr-o fereastră deschisă și să se joace cu săpunul în cadă.

Însă părinții lui Harold, care aveau un magazin de țară în Pleasant Hill, au pus o restricție majoră asupra lui Ringer. Nu avea voie niciodată să intre în magazin! Harold a ascultat și îi aducea în mod regulat dulciuri animăluțului său de companie pe terasă, afară. Într-o zi, părinții lui au anunțat că vânduseră magazinul. Noii proprietari urmau să îl ia în primire a doua zi. Lui Harold i s-a adus din nou aminte să îl țintă pe Ringer afară, în timp ce avea loc transferul. Totuși, curiozitatea a câștigat! Gândindu-se că părinții lui erau prea ocupați ca să observe, Harold s-a furișat înăuntru cu Ringer într-o lesă. Totul a fost bine timp de câteva momente. Imediat s-a dezlănțuit haosul! Nasul lui Ringer a detectat mirosul vreunei bucățele de mâncare? Nu vom ști vreodată răspunsul. Însă Walt Disney nu ar fi putut planifica o evadare mai dramatică! Ringer a fugit de-a lungul rafturilor pline cu mâncare, în timp ce proprietarul lui alerga după el! Cutii, borcane și recipiente de mâncare au căzut pe podea. După ce urmărirea s-a încheiat și Ringer a fost prins, un mic băiețel a început să curețe marele dezastru.

Cât de des ni se întâmplă și nouă, ca adulți, să gândim ca un băiețel de zece ani: „Dumnezeu este prea ocupat cu treburile universului pentru a observa. Nu va fi nicio problemă dacă fac lucrul acesta doar de data asta!” O așa gândire înșelătoare oferă libertate pentru aproape orice fără vreun gând cu privire la binele celorlalți. Dezastrul care rezultă de pe urma acestor indiscreții, morale sau legale, de multe ori nu poate fi reparat nici chiar într-o viață. Textul din Psalmii 90:8 ne reamintește: „Tu pui înaintea Ta nelegiuirile noastre şi scoţi la lumina Feţei Tale păcatele noastre cele ascunse.”

autor: Dottie Barnett

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video