ATINGEREA LUI ISUS – partea 1

Lui Isus I s-a făcut milă de el, a întins mâna, S-a atins de el şi i-a zis: „Da, voiesc, fii curăţit!” Îndată l-a lăsat lepra şi s-a curăţit.
Marcu 1:41,42

Dintre toate simțurile noastre, probabil că atingerea este simțul la care ne gândim cel mai puțin. Știm despre importanța văzului, a auzului, a gustului, a mirosului, însă COVID-19 a scos în evidență faptul că atingerea și abilitatea de a simți o altă persoană este importantă. Auzim povestiri înduioșătoare despre bătrâni care suferă și mor în izolare, în timp ce aceia care îi iubesc tânjesc să fie lângă ei pentru a-i atinge și a-i îmbrățișa, însă nu pot face asta. Auzim despre îngrijitori minunați, plini de compasiune, care încearcă să sprijine pacienții printr-o atingere umană în timpurile acestea dificile. Cu toții suferim pentru că nu putem îmbrățișa și nu putem fi îmbrățișați, nu putem da mâna, și nu putem primi o atingere blândă de încurajare. 

Domnul nostru iubitor, Isus, știe care este importanța atingerii pentru ființele create de El. În timpul pe care L-a petrecut pe pământ, multe minuni de vindecare pe care le-a făcut au fost însoțite de atingerea Sa. Atingerea mâinilor Sale a vindecat și răni emoționale, și cicatrici spirituale.

Când un lepros a venit la Isus cerând să fie vindecat, Isus întâi S-a atins de el. Acel om sărman probabil că nu mai simțise o atingere umană de mulți ani. Chiar dacă cineva l-ar fi atins, probabil că el nu ar fi putut simți cu nervii lui afectați de boală. Cât de mult trebuie să fi însemnat pentru el faptul că Isus l-a atins – și apoi faptul că atingerea aceea l-a vindecat și l-a curățit!

Femeia cu scurgere de sânge se așteaptă doar să atingă marginea hainei Lui. Isus Se oprește imediat când simte o putere ieșind din El. Chiar în acel loc, El recunoaște nevoia emoțională a femeii, numind-o „fiică”, și nevoia ei spirituală, declarând-o în mod public vindecată – aceasta însemna că este curățită și că îi poate atinge pe alții și poate fi atinsă (Matei 9:20-22). Isus continuă să meargă către casa lui Iair (care Îl roagă pe Isus doar să îi atingă fiica) și ia mâna fetiței, aducând-o astfel înapoi la viață (Matei 9:25).

Textul din Matei 14:36 ne spune că toți cei care întindeau mâna să Îl atingă erau vindecați. Isus este gata și astăzi, la fel ca altădată, să ne întâlnească în momentul în care avem cea mai mare nevoie când întindem mâna către El și cerem atingerea Lui asupra noastră. El este la fel de doritor să ne atingă cum a fost față de lepros. El ne va vindeca. El ne va reface viața.

autor: Myrna Hanna

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video