CREDINȚA TREBUIE SĂ AIBĂ UN OBIECT

Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui!
Evrei 11:6

Am fost descurajată de multe ori. Dar, prin credință, am devenit victorioasă. Biblia ne spune despre o femeie care a fost descurajată. Timp de doisprezece ani a avut o scurgere de sânge. Surorilor! Vă puteți imagina cum se simte așa ceva. Chiar dacă mersese la doctori, totul a fost în zadar. Probabil că era atât de slăbită, încât îi era greu și să plece de acasă. Pe lângă descurajarea sa, nu mai avea nici bani, deoarece cheltuise tot ce avea încercând să își recapete sănătatea. Scurgerea ei de sânge o făcea necurată din punct de vedere ceremonial. Nimeni nu își dorea să se afle în preajma ei, pentru că oricine o atingea era și el necurat (Leviticul 15:25-27). Nu avea nicio speranță că s-ar reface, nici că ar ajunge să fie acceptată ca o femeie normală. Oribil!

De multe ori ne aflăm în diverse crize. Care este obiectul credinței noastre?

Într-o zi, Isus a vizitat zona din jurul Mării Galileei pentru a sluji poporului lui Dumnezeu, pentru a învăța și a vindeca. În acest timp a eliberat un om de duhuri necurate și vestea s-a răspândit. Oamenii erau entuziasmați. Cu toții doreau să Îl vadă pe Acela care făcuse minuni. 

Când mulțimea s-a strâns la marginea mării, femeia li s-a alăturat fără să fie observată de cineva. Pentru că oamenii erau entuziasmați, nimeni nu a văzut-o cum, încet-încet, își făcea loc hotărâtă către Isus. „Căci îşi zicea ea: «Dacă aş putea doar să mă ating de haina Lui, mă voi tămădui»” (Marcu 5:28). Ea credea că Isus avea răspunsul la problema ei. O mică deschidere în mulțime i-a oferit o privire asupra lui Isus. Când a atins tivul hainei Lui, a știut imediat că fusese vindecată. Ce credință! Puterea a curs prin ea.

Isus S-a întors imediat și a întrebat: „Cine M-a atins?” Femeia a venit cu teamă și, tremurând, a căzut înaintea Lui și și-a spus povestea.

„Doamne, eu am fost. Știam că, dacă aș putea doar să îți ating marginea hainei, voi fi vindecată”, a spus cu capul plecat și a așteptat. Ce va face El?

Isus a spus: „Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta” (Marcu 5:34).

Femeia a întins mâna către Isus prin credință, iar asta L-a impresionat. Dumnezeu să mă ajute ca și eu să Îl impresionez când întind mâna către El, prin credință, pentru hotărârile și acțiunile mele.

autor: Pauline Gesare Okemwa

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor