CÂND DIAVOLUL VINE LA BISERICĂ

Cutremuraţi-vă şi nu păcătuiţi! Spuneţi lucrul acesta în inimile voastre când staţi în pat, apoi tăceţi!
Psalmii 4:4

Știai că diavolul vine la biserică? Nu mă gândisem la această idee până într-un Sabat, când am simțit că participarea la biserică nu a fost deloc o binecuvântare pentru mine. Încercam din greu să mă concentrez la studiul lecțiunii, dar tot auzeam două femei mai în vârstă vorbind cam tare în spatele bisericii. Apoi, cineva a criticat studiul din acel Sabat. Ca să înrăutățească situația, când am vorbit și eu pentru a expune un argument, un alt membru al bisericii mi-a spus ceva care m-a rănit. Am avut îndeajuns bun-simț și respect pentru biserică și pentru persoana respectivă, așa încât să nu răspund sau să mă iau la ceartă, însă starea mea de spirit și atitudinea mea erau cât se poate de departe de dorința de închinare și de a fi în biserică. Am plecat imediat ce serviciul divin s-a terminat, fără să stau să vorbesc cu alte persoane după încheiere.

Mai târziu, i-am împărtășit unei prietene dragi ce simțisem în inima mea și cât de supărată fusesem la biserică în acea zi. Când am aflat că și ea avusese o experiență similară, i-am sugerat: „Poate că avem nevoie de o predică cu titlul: «Când Satana vine la biserică».” Nu eram chiar serioasă, dar gândul mi-a rămas în minte. Nu mă îndoiam că Satana fusese prezent în plângerile membrilor și în comentariile spuse fără considerație, și, în mod cert, în felul în care am ales să las mânia și iritarea cu privire la ceea ce se întâmplase să îmi afecteze restul zilei. Le lăsasem să crească, să se dezvolte și să se transforme în ceva ce nu era productiv sau în spiritul lui Dumnezeu. Da, diavolul fusese cu siguranță la biserică în acea zi, și a stat chiar lângă mine, hrănindu-mă cu spiritul lui de nemulțumire. 

Pentru voi cum este, dragi prietene? L-ați lăsat pe diavol vreodată să vină la biserică cu voi – sau la magazin, sau la restaurant? Încă este speranță. Când realizăm că ascultăm de diavol, trebuie să ne întoarcem către Hristos și să ne rugăm pentru ca puterea Lui să ne ajute. El promite că ne va ajuta.

autor: Debra Snyder

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor