FRUMUSEȚEA REFĂCUTĂ

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.
Romani 8:28

Așa cum știi, 2020 a fost un an fără precedent, și nu într-un mod pozitiv. COVID a schimbat aproape fiecare aspect din viețile noastre.

Până în toamnă, mulți dintre noi deveniserăm oarecum obișnuiți cu „noul normal”, dar, ca să pună capac la toate, Oklahoma City a trecut printr-o furtună de gheață catastrofală la finalul lui octombrie.

Copacii încă aveau frunze, dar ele au fost acoperite imediat de un strat gros de gheață. Greutatea combinată a frunzelor și a gheții a fost prea mare pentru mulți dintre ei. Zile și nopți întregi am auzit crengi care se rupeau și cădeau. 

Stăteam în curtea din spate, când am văzut un copac imens căzând pe partea din spate a casei vecinului. Slavă Domnului că a făcut doar pagube minore și că nimeni nu a fost rănit, dar, cu siguranță, familia s-a speriat!

După furtună, dezastrul semăna cu ceea ce lasă în urmă o tornadă. Mulți oameni nu au avut electricitate timp de mai multe zile sau chiar săptămâni. 

În josul străzii pe care stăm noi, se află un copac foarte mare, înalt și maiestuos, cu frunze frumoase vara, care se colorează și mai frumos toamna. După furtună, copacul acela a devenit o priveliște tristă. Crengile s-au aplecat până aproape de pământ sub greutatea gheții, iar o parte mare din copac a căzut în curtea unui vecin. Am plâns văzând distrugerea care avusese loc.

Când a ieșit soarele și a început să se topească gheața, am fost uimită să văd că ramurile copacului se ridică înapoi, multe păstrându-și intacte frunzele galbene. Nu, nu arăta exact la fel ca înainte de furtună, dar era încă frumos.

Toată iarna oamenii au curățat crengile căzute. Multe curți au arătat fără speranță timp de multe luni, dar, odată cu venirea primăverii și cu frunzele care au crescut din nou, cartierul a început să semene cu ceea ce a fost înainte de furtună.

Privind această transformare, m-am gândit la modul în care Dumnezeul nostru minunat ne ia greșelile și urâțenia din viețile noastre, le curăță și adesea creează din dezastrul prin care trecem ceva chiar mai frumos decât înainte. Slujim unui Dumnezeu extraordinar!

autor: Robin Widmayer Sagel

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video