FĂRĂ ÎNȚELEGERE

Fiule, nu uita învăţăturile mele şi păstrează în inima ta sfaturile mele!
Proverbele 3:1

Tocmai terminasem de aspirat prin casă când nepotul meu, Doug, a venit înăuntru pentru a merge la baie. Când a decis să o ia pe scurtătură înapoi către cutia de nisip, trecând prin zona în care de obicei mâncam, i-am spus că nu poate folosi ușa de acolo pentru că tocmai aspirasem covorul și nu voiam să aducă nisip înăuntru. Trebuia să folosească ușa din spate.

S-a uitat la mine cu ochii lui negri frumoși și a început să mă informeze cu mare respect și seriozitate că nu putea folosi acea ușă. I-am răspuns că îmi pare foarte rău, dar că trebuie să folosească ușa din spate. Doug și-a pus atunci mânuțele în șold, a dat din cap și a repetat: „Nu înțelegi, bunică Dottie, trebuie să ies pe ușa aceea.”

Din nou i-am spus: „Doug, îmi pare rău, dar nu poți folosi ușa de la camera aceea pentru a te duce și a veni de la cutia cu nisip.”

Doug s-a urcat pe un scaun de bucătărie, a ridicat patru degețele, și vorbind pe tonul lui cel mai convingător, dar tratându-mă de sus, a spus: „Eu am patru ani și tu ești o femeie bătrână, ai aproape o sută de ani! Pur și simplu nu înțelegi. AM NEVOIE să ies pe ușa aceea!” în timp ce arăta către zona de luat masa.

Din nou am repetat: „Îmi pare rău, Doug, trebuie să folosești ușa din spate.” Fără să mai comenteze, Doug a ridicat din umeri și a sărit de pe scaun. Piciorușele lui alergau să recupereze timpul pierdut, credeam eu, și s-a îndreptat către ușa din spate, spre cutia cu nisip. Îmi aduc aminte că stăteam în bucătărie și mă întrebam ce s-a întâmplat. Ani mai târziu, am aflat că Doug era un băiețel care se temea de viespile care zburau în jurul ușii din spate.

În Cuvântul lui Dumnezeu, El repetă, subliniază și adesea ne cere să ne aducem aminte. Când vedem această repetiție și accentuare în Biblie, trebuie să fim foarte atenți, pentru că El ne spune ceva de mare importanță. Chiar dacă înțelege motivele pentru care nu vrem să Îl ascultăm și să ne supunem Lui, Dumnezeu nu poate schimba acele cerințe „scrise în piatră” pentru că ele vorbesc despre caracterul Lui și există pentru binele tuturor, atât acum, cât și în veșnicie.

autor: Dottie Barnett

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor