NU IGNORA SEMNELE

Tot aşa şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi.
Matei 24:33

Într-o călătorie recentă din Tennessee spre casa noastră din New Hampshire, SUA, mi-am abandonat poziția de copilot pentru soțul meu, ca să mă odihnesc puțin. În acest timp, soțului meu i s-a părut că a văzut un semn care indica un blocaj în față, însă nu era sigur. Când a văzut o coloană mare la răscruce de drum, a presupus că aglomerația era cauzată de intersecția aceea și nu avea legătură cu autostrada pe care eram. Totuși, cam după un kilometru și jumătate, ne-am oprit și am stat blocați în trafic timp de cinci ore din cauza unui accident dintre un tractor și un camion. Am realizat prea târziu că semnul acela era pentru noi.

Asta mi-a adus imediat aminte de o altă ocazie când nu am observat niște semne. Eram acasă și lucram la niște notițe pentru următorul meu curs, când maternitatea de la spitalul local m-a sunat, spunându-mi că o femeie în travaliu avea nevoie de o moașă.

Am plecat imediat la spital care este la o distanță de doar douăsprezece minute. Când am ajuns, situația se schimbase dramatic, și a fost nevoie de asistența mea timp de doar cincisprezece minute. M-am întors acasă în patruzeci și cinci de minute. Când am intrat în curte, am observat o mașină parcată pe marginea trotuarului, lucru care mi-a părut neobișnuit, dar nu mi s-a ridicat niciun steguleț roșu în minte.

Când am intrat în garaj, am observat că luminile erau aprinse. Hmm, asta e straniu. Credeam că le stinsesem. Am urcat scările de la subsol în casă și am continuat să lucrez la notițele mele de curs. Însă laptopul era pe podea. Nu l-am pus eu acolo. Hmm. Ei, bine, trebuie să-l fi pus. Apoi, mi-am amintit că aveam niște haine în mașina de uscat rufe care trebuiau strânse. Mergând să le scot, am observat că ușa din spate era descuiată. Hmm. Am uitat să o încui atunci când mi-am luat rămas-bun de la soțul meu dimineață? Nu-mi stă în fire.

Am luat hainele uscate și le duceam sus să le strâng când m-a sunat soțul meu. Discutam cu el în timp ce am intrat în dormitor și am țipat! Tot dormitorul era întors cu susul în jos. Fusesem victimele unei spargeri!

Cât de multe semne ignorasem sau încercasem să mi le explic? Sunt vinovată de lucrul acesta și în experiența mea spirituală? Doamne, ne-ai dat atât de multe semne ale revenirii Tale apropiate. Ajută-ne să fim atenți, să nu le găsim explicații sau să le ignorăm. Ajută-ne să veghem în timp ce așteptăm.

autor: Diane McLean Gaspard

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video