TOATE LUCRURILE FRUMOASE

Orice lucru El îl face frumos la vremea lui.
Eclesiastul 3:11

Botaniștii știu că scurtarea luminii zilei și scăderea temperaturilor pe timpul nopții declanșează niște reacții biochimice în arborii cu frunze căzătoare, care includ oprirea fotosintezei și reducerea pigmentului verde numit clorofilă. Asta le permite altor compuși, precum flavonolii galbeni, carotenoidele portocalii și antocianinele roșii spre violet, să devină mai proeminenți. Toate acestea sună prea complicat? Nu trebuie să fii botanist, nici măcar vreun om de știință pentru a aprecia culorile superbe ale toamnei produse de aceste procese și pentru a te minuna de Dumnezeul nostru Creator, care nu numai că a conceput această biochimie complexă, ci a făcut-o și frumoasă!

Cei interesați de botanică știu și că principalul scop al florilor este de fapt reproducerea – culorile și formele lor înlesnesc polenizarea, creșterea semințelor și împrăștierea lor. Culorile lor strălucitoare și parfumul dulce atrag ajutorul polenizatorilor, precum anumite insecte și păsări. Din nou suntem plini de venerație când vedem cum Creatorul nostru nu doar că a făcut asemenea organisme vii complexe și procesele biologice care le susțin, ci El le-a făcut și frumoase. Florile sunt o încântare pentru simțurile noastre, în diversitatea lor incredibilă. Și asta nu este totul. Florile le vorbesc și emoțiilor noastre. Florile constituie adesea un element important la ocazii speciale, fie că sunt sărbători pline de bucurie sau momente de jale, și sunt folosite ca o expresie a dragostei și a afecțiunii. De asemenea, ele pot fi folosite și pentru a îmbogăți experiența noastră de închinare.

Frumusețile creației sunt minunate, dar adevărata minune este cât de mult Se îngrijește Dumnezeu de fiecare dintre noi. Isus a folosit florile ca o ilustrare a dragostei lui Dumnezeu care ne sprijină. El i-a mustrat cu blândețe pe ascultătorii Săi: „Dacă Tatăl vostru ceresc Își ia timp să facă frumoase chiar și florile de pe câmp care sunt simple și efemere, cât mai multă atenție va da El nevoilor copiilor Săi?” (vezi Matei 6:28-31).

Chiar dacă lumea aceasta veche a fost stricată de păcat, încă există atât de multă frumusețe de care să ne bucurăm, încât abia aștept să văd ce ne pregătește Dumnezeu când vom ajunge în căminul nostru ceresc, unde creativitatea Lui va fi desfășurată perfect. Sunt în mod special dornică să văd copacul Său minunat – Pomul Vieții – cu frunzele sale vindecătoare. „Amin. Vino, Doamne Isuse!” (Apocalipsa 22:20)

autor: Jennifer M. Baldwin

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor