UAU!

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
Proverbele 3:5,6

Ai fost vreodată la echitație? Eu nu mai fusesem de mult timp, dar angajatorul meu a realizat cât de provocator fusese să predăm în timpul pandemiei și ne-a oferit o tabără tuturor colegilor pentru a ne odihni, a ne reface și a ne bucura de natură!

După ce am urmărit videoul cu instrucțiuni și câteva sfaturi, fiecăruia ne-a fost dat câte un cal. Apoi, am plecat pe drum. Numele calului meu era Domnul Prăfuit. După doar câteva minute de călărit, Domnul Prăfuit a început să îmi dea de înțeles că nu voi avea o călătorie foarte ușoară. De multe ori a ieșit de pe cărare, se oprea și refuza să se miște împreună cu grupul, iar de câteva ori a decis, din senin, să se întoarcă la 180 de grade, cu fața către grajduri.

Am realizat repede că și caii au personalitate, la fel ca elevii mei. Unii sunt foarte calmi și ascultători; ei urmează instrucțiunile foarte bine. Alții au nevoie de redirecționare continuă, corectare și îndrumare blândă, la fel cum a trebuit și eu să trag încetișor de hățurile Domnului Prăfuit pentru a-l aduce înapoi, pe cărare. Uneori mă întrebam de ce fiica mea și majoritatea celorlalți călăreți din grupul nostru nu aveau nicio problemă. De fapt, la sfârșitul cursei, fiica mea nici nu-și mai amintea numele calului ei, pentru că nu a avut nevoie să îl tot strige!

La un moment dat, Domnul Prăfuit s-a ridicat brusc pe picioarele din spate și mă gândeam că voi cădea cu siguranță. Îngrijitoarea m-a apreciat că m-am ținut pe cal și că m-am descurcat bine cu săriturile lui dezechilibrante. Prea puțin știa Domnul Prăfuit că eu eram îngrozită. Eram foarte conștientă că el era un animal înalt, robust și maiestuos, care putea foarte ușor să mă arunce din șa cu un efort minim. Îngrijitoarea mi-a explicat că Domnul Prăfuit avea câteva „probleme” și și-a cerut scuze pentru poznele lui. Am asigurat-o că mă descurcam cu Domnul Prăfuit. I-am spus că sunt obișnuită să mă ocup de copii cu „probleme”. Pe lângă aceasta, aveam și eu un copil cu nevoi speciale.

Sunt convinsă că atunci când ne-am dus cu toții în grajd înainte de cursă, îngrijitorii ne-au analizat și au hotărât ce cal se potrivea cel mai bine fiecăruia dintre noi. Și Dumnezeu știe ce este cel mai bine. Într-adevăr, unii copii ridică provocări suplimentare neașteptate, dar trebuie să ne reamintim că El știe ce este cel mai bine pentru noi și ce nevoi avem fiecare.

autor: Michelle Vanessa O’Reilly

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor