REVERBERÂND SAU AGITÂNDU-SE?

Și le va mâna un copilaş.
Isaia 11:6

Ziua bunicilor în Statele Unite este sărbătorită anual în luna septembrie, iar eu abia așteptam să o sărbătoresc cu clasa de la grădiniță a nepoatei mele de patru ani.

Împreună cu nepoata mea, ne bucuram de festivitatea din clasa ei, pe un fundal cu sclipici, funde și voal, râzând, vorbind, făcând fotografii și întâlnindu-ne cu educatorii și prietenii. Bunicii stăteau la mesele pentru micul-dejun decorate cu fotografia nepotului fiecăruia. Copiii se  bucurau și săreau, urcau în brațele bunicilor, aveau năsucurile înfundate și fețele pline cu mâncare ce trebuia să fie curățată de mâinile iubitoare ale bunicilor. Într-un mod extraordinar, bunicii au fost amuzați cu un dans înveselitor între bunic și copil și cu o sesiune de expoziție.

S-a făcut timpul ca bunica să se despartă de nepoată. I-am spus că plec. „Și eu pot merge acasă”, mi-a răspuns. Așa că i-am întrebat pe educatori. Ei mi-au spus că puteam să o iau pe nepoata mea după ce treceam prin protocolul de plecare al grădiniței. Am vorbit cu fiica mea, care mi-a spus că este în regulă să o duc pe fetiță acasă la ei.

Călătoria în mașină către casă a fost oarecum amuzantă. Mașina mea din 2004 se simțea destul de instabilă pe drum. Cu câteva zile mai înainte, am dat mai multe telefoane la mecanic, informându-l că mașina mea vibra, oscila, reverbera, palpita, dansa și se comporta neobișnuit. El mi-a spus o dată când să vin cu mașina pentru diagnoză. Pe drum, nepoata mea m-a întrebat: „Bunico, de ce dansează mașina ta?”

Am încercat să îi explic. Imediat am sunat la mecanic. I-am povestit conversația dintre mine și Kelcee, nepoata mea de patru ani, cu privire la mașina cu probleme. El a repetat: „Dansează! Dansează! Aduceți mașina imediat la service.”

Suntem și noi ca niște copilași: reali, onești, spunând lucrurilor pe nume? Putem deveni credincioși precum copilașii în drumul nostru zilnic cu Hristos? Ascultăm de Mântuitorul nostru și exersăm o atitudine de iertare și umilință față de ceilalți și față de noi înșine? Să fim din nou ca niște copilași pentru care dragostea nu are margini și care pot fi conduși de Tatăl nostru atotputernic.

autor: Pauline A. Dwyer-Kerr

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor