DE MÂNA CUI TE PRINZI?

Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei. Când este El la dreapta mea, nu mă clatin.
Psalmii 16:8

La scurt timp după ce am adormit, m-am trezit dintr-un vis tresărind. În vis am văzut două mâini: mâna soțului meu și a mea, iar între ele apărea o altă mână. Atunci m-am trezit brusc. A cui mână era aceea? Avea visul acesta vreo semnificație? Nu știu. Am stat trează o vreme, apoi am adormit iarăși.

Biblia folosește termenul pentru mână de cincizeci și șase de ori. Mână reprezenta adesea putere, autoritate, încredere în sine, în special mâna dreaptă. Într-un loc se spune despre mâna dreaptă că este folosită pentru a readuce la viață. Printre multe alte lucruri se spune despre mână că oferă sprijin, despre punerea mâinilor pentru vindecare și binecuvântare, mâini lovite una de cealaltă din cauza mâniei extreme și mâini ridicate în semn de recunoștință. Isus Și-a folosit deseori mâinile, așezându-le deasupra celor bolnavi atunci când îi vindeca. Mâna dreaptă a Domnului se spune că este înălțată, plină de credincioșie, maiestuoasă în putere și vitează.

Unul dintre versetele mele preferate din Biblie este: „Iată că te-am săpat pe mâinile Mele” (Isaia 49:16, sublinierea adăugată). Asta înseamnă că Isus știe numele fiecăruia dintre noi – al tău și al meu – și ne iubește atât de mult, încât a gravat numele noastre ca o amintire permanentă pentru a le putea vedea oricând dorește.

Mâinile sunt o parte vitală în multe lucruri pe care le facem. Dacă ne-am pierde unul din membre, mi se pare că cel mai dificil ar fi să trăim fără o mână, în special cea dominantă. Imaginează-ți că nu mai poți să faci multele lucruri necesare pe care le facem cu mâinile noastre, precum mâncatul, îmbrăcatul, pieptănatul, spălatul și multe alte lucruri, pe lângă lucrurile pe care le facem de plăcere: jocuri, îmbrățișarea unui bebeluș sau atingerea unei persoane iubite.

Isus ne invită să ne punem mâna în mâna Sa și să facem ceea ce dorește El pentru a ne aduce bucurie în viețile noastre. Ni se spune că vom fi răsplătiți pentru lucrarea mâinilor noastre.

De mâna cui te prinzi? Te-ai prins de mâna lui Isus ca El să te poată conduce și răsplăti cu un cămin în prezența Sa pentru veșnicie?

autor: Marian Hart-Gay

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor