TESTUL SABATULUI

Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El şi El va lucra!
Psalmii 37:5

În timpul adolescenței, Dumnezeu mi-a devenit un prieten care niciodată nu m-a trădat și nu m-a înșelat, spre deosebire de prietenii mei pământești.

Am văzut mâna lui Dumnezeu în viața mea atunci când a trebuit să aleg între educația viitoare și credință. În clasa a XI-a trebuia să dau niște examene pentru a lua o diplomă. M-am rugat pe tot parcursul anului ca examenele să nu fie programate într-o sâmbătă. Totuși, am aflat că toate examenele urmau să fie sâmbăta. Am fost foarte supărată, dar am decis să mă încred în Dumnezeu. Am încercat să învăț bine pentru ca profesorii să îmi permită să dau examenul în altă zi.

Într-o zi, la ora de geometrie, o profesoară m-a chemat la tablă și mi-a cerut să rezolv un exercițiu. După ce am rezolvat adunarea, mi-a spus: „Ai rezolvat totul corect, și îți voi da nota maximă. Dar trebuie să înțelegi că îți ruinezi viitorul. Nu vei putea găsi o slujbă unde să nu fiu nevoită să lucrezi sâmbăta. Nu vei putea merge la facultate; pur și simplu vei pica toate examenele.” Toți cei din jurul meu credeau că fac alegerea greșită.

Uneori mă gândeam: Dacă profesorii și colegii mei au dreptate? Dacă nu reușesc să realizez nimic în viață? Toate rudele mele sunt credincioase, dar chiar și ele mi-au spus că nu făceam nimic greșit dacă dădeam examenul sâmbăta. M-am rugat mult și am decis să Îi fiu credincioasă lui Dumnezeu până la capăt și să mă încred că El Se va îngriji de mine și de viitorul meu.

În sâmbăta examenului, am mers la biserică și am încercat să mă concentrez asupra serviciului divin. Când ne-am întors de la închinare, directoarea școlii mele l-a sunat pe tata. După o conversație scurtă, tatăl meu mi-a spus: „Masha, poți da examenele în alte zile. Vor încerca să se asigure că autoritățile din oraș nu află.” Când am auzit acest lucru, aproape am izbucnit în lacrimi de bucurie. Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunile! Am putut să trec toate examenele și am primit diploma.

Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru toate acele dificultăți, căci ele m-au învățat să mă încred în El. De asemenea, am putut da mărturie despre Dumnezeu înaintea întregii școli și a profesorilor. Poate că este mai ușor să trăiești într-o lume în care nu este nevoie să îți aperi principiile, dar, de fapt, Dumnezeu dorește ca tu să fii sare și lumină, chiar dacă alți oameni nu te înțeleg și nu văd vreun rost în angajamentul tău.

autor: Khametova Mariia Sergeevna

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor