TALENTE

Atunci, Petru i-a zis: „Argint şi aur n-am, dar ce am, îţi dau: În Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te şi umblă!”
Faptele apostolilor 3:6

Uneori în viață avem o stimă de sine scăzută. Credem că suntem lipsiți de importanță și că nu avem deloc valoare, că nu avem nimic de oferit. Dar să privim la exemplul lui Petru.

Petru era un om simplu, un pescar, însă, trăind lângă Isus, a devenit un om plin de talente primite de la Duhul Sfânt.

La fel ca Petru și noi putem avea toate talentele și darurile pe care Dumnezeu ni le dă prin Duhul Său. Nu trebuie să ne simțim inferiori chiar dacă avem mai puțini bani sau mai puțin succes decât alți oameni.

Singurul lucru pe care îl așteaptă Domnul de la noi este să fim curajoși și să folosim acele daruri pentru a-i ajuta pe alții. Acest lucru ne va umple și pe noi de bucurie și ne va ajuta să ne dezvoltăm mai multe talente.

Talentele sunt oferite de Dumnezeu după voia Sa. Cu toții avem cel puțin unul, așa că nu ar trebui să ne simțim inferiori față de alții, pentru că, la fel ca Petru, și noi putem fi umili, dar umpluți cu Duhul Sfânt care ne ajută să facem lucruri mari. 

„Şi El (Hristos) a dat pe unii apostoli, pe alţii proroci, pe alţii evanghelişti, pe alţii păstori şi învăţători pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu” (Efeseni 4:11-13).

Petrece timp cu Dumnezeu și El te va umple cu Duhul Său Sfânt.

autor: Maite Lavado

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor