NĂDĂJDUIND ÎN DOMNUL

Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul!
Psalmii 27:14

Cu câțiva ani în urmă, am participat la un program devoțional la biserică. Programul se întindea pe parcursul a patruzeci de zile și consta în momente de rugăciune și studiu al Bibliei foarte devreme dimineața. În acea perioadă făceam Facultatea de Inginerie Chimică în Peru. Ținta mea era să lucrez ca inginer și să am propria afacere; totuși, citind din Biblie și învățând mai multe despre Isus, toate s-au schimbat. Inima mea a fost foarte impresionată. I-am spus lui Dumnezeu: „Vreau să Te slujesc.”

Am hotărât să cer îndrumare de la Dumnezeu. M-am rugat timp de doi ani. Într-o zi, am strigat către Dumnezeu în rugăciune: „Care este planul Tău cu viața mea?”

Uneori căutăm multe răspunsuri pentru viața noastră, dar, dacă nădăjduim în Domnul, El ne va conduce și ne va împlini nevoile la timpul hotărât de El. Ne va arăta o cale atunci când noi nu vedem nimic. Îți pot spune cât de minunat este Dumnezeul nostru!

În acel moment făceam lucrare misionară. În timpul devoționalului, am găsit un răspuns în Biblie. Am citit istoria din Luca 5:1-10 despre momentul în care Isus i-a chemat pe ucenici. În inima mea am simțit că aceasta era ocazia de a-L urma pe Isus, predându-mi întreaga mea viață Lui. Am decis să studiez teologia și să Îl slujesc pe Dumnezeu ca misionară.

După patru ani, am absolvit ca inginer chimic. Am studiat teologia din 2014 până în 2018 la Universitatea Adventistă Peruviană. Acum sunt înscrisă la un masterat în geologie, pentru că îmi doresc să fac cercetare geochimică. În același timp, vreau să predic despre mesajul creației lui Dumnezeu și să împărtășesc soliile celor trei îngeri (Apocalipsa 14:6-10).

Dragă prietenă! Sunt sigură că Dumnezeu are un plan special pentru tine. El ți-l va descoperi în timp ce te rogi, studiezi Biblia și Îi ceri Lui îndrumare. 

„Doamne Dumnezeule, multe sunt minunile şi planurile Tale pentru mine” (Psalmii 40:5).

Încrede-te în Dumnezeu cu toată inima ta!

autor: Raquel Bendita Laric

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor