PATA ROȘIE

Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna.
Isaia 1:18

Cu ani în urmă, predam la clasa de grădiniță din cadrul Școlii Biblice de Vacanță din biserica noastră. Am avut activități de lucru manual, ne-am jucat, am cântat și am ascultat povestiri. Ne-am bucurat și de o pauză cu gustări. Toți copiii erau încântați de suc și de biscuiții cu ciocolată. Totul a mers bine până când Debbie, o fetiță de cinci ani, s-a întins către paharul ei de suc. Paharul s-a răsturnat și a împrăștiat sucul ei pe masă, pe covor și pe pantalonii mei.

Ochii căprui ai lui Debbie s-au umplut de lacrimi.

— Oh, doamnă Moyers, a spus plângând, nu am vrut să îți murdăresc pantalonii! Îmi pare atât de rău!

În timp ce eu mi-am șters pantalonii, colegii ei au curățat masa și covorul cu șervețele. Debbie continua să suspine. Mângâind-o pe umăr, i-am spus:

– Este în regulă. A fost un accident. Uite! Pantalonii mei au aceeași culoare cu sucul tău. Nimeni nu va observa pata după ce se usucă. Îi voi spăla acasă. Vor fi în regulă!
— Chiar?
— Da!

Ceea ce s-a întâmplat m-a făcut să mă gândesc la făgăduințele lui Dumnezeu precum aceasta: „Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23). Fie că intenționat sau fără să vrem, cu toții am greșit. Iar ca rezultat viețile și caracterele noastre sunt pătate. Acesta este momentul în care trebuie să citim versetul de astăzi din Isaia 1:18. Putem începe o filă nouă.

Dumnezeu spune: „Le voi da o altă inimă şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră şi le voi da o inimă de carne, ca să urmeze poruncile Mele, să păzească şi să împlinească legile Mele, şi ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor” (Ezechiel 11:19,20). Eu îmi doresc acest transplant spiritual de inimă, tu nu ți-l dorești?

autor: Bonnie Moyers

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video