PĂSĂRI ÎN ZBOR

Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui.
Psalmii 19:1

Sunt norocoasă să am chiar în fața casei mele o alee pe care mă pot plimba. Este una din facilitățile pe care statul le-a construit ca o consolare pentru că a așezat o autostradă cu șase benzi în mijlocul cartierului nostru. Cartierul este acum unit de un pod de trecere.

De-a lungul aleii, cam la un kilometru distanță de casa mea, se află un bazin de management al apei pluviale. În anul acesta ploios, bazinul este întotdeauna plin de apă – și plin de gâște canadiene și rațe. În unele zile sunt mai mult de o sută de gâște pe lac, plus câteva rațe Mallard și, ocazionalul, bâtlan albastru.

Îmi place să privesc păsările iubitoare de apă de pe lac. Fiindcă sunt pasionată de aviație și zbor în general, sunt în special atentă la modul în care gâștele se ridică de pe lac sau se întorc. Ele în continuu fac zgomot. Îmi imaginez că își planifică următoarea incursiune.

În timp ce privesc, gâștele încep să dea din picioare, iar într-o secundă sau două, picioarele ies din apă, gâturile se întind în sus și ele se îndreaptă către cer, aranjându-se imediat în bine cunoscuta formație de V. Când gâștele se întorc pe lac, se lasă pe spate și alunecă pe apă, până când gâturile și restul corpurilor lor ajung la o poziție orizontală și plutesc pe apă.

Prima dată când am observat lucrul acesta, am realizat că păsările își iau zborul ca un avion, iar când aterizează arată ca un avion Concorde sau ca o navă spațială. Mă gândesc că oamenii care au inventat și au dezvoltat avioanele au studiat păsările, inclusiv gâștele, pentru a perfecționa acest mijloc de transport pe care noi îl folosim atât de mult astăzi. Nu oamenii au inventat zborul; Dumnezeu a făcut asta. El a făcut lumea întreagă. El a construit un plan și le-a dat oamenilor perspicacitatea și înțelepciunea de a-l adapta pentru folosul nostru.

Doar dacă suntem puțin atenți putem observa cât de complexă este natura. Ea ne oferă soluții pentru a rezolva atât de multe probleme – de la zbor la medicamente și tot ce se poate între ele. Natura demonstrează că a fost creată de Cineva care ne iubește – Dumnezeu. Cum putem să nu recunoaștem dragostea unui Dumnezeu atotputernic?

autor: Jean Arthur

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor