CAISE

Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!
Psalmii 34:8

Când eram la colegiu, cineva mi-a spus despre caise că sunt „atât de buuune”. Pentru că le mâncasem doar în varianta din conservă, așa cum erau servite la cantină, mi se părea că sunt bune, dar că nu au nimic extraordinar.

În timp ce eram acasă într-o vacanță, am văzut câteva la supermarket. Le văd și acum, așezate în rafturile pătrate care arătau ca niște insule în zona de fructe și legume. Am cumpărat câteva, pentru că trebuiau să fie „atât de buuune”. Nu au fost de aruncat, dar nu mi-am putut imagina de ce prietenul meu credea că sunt „atât de buuune”.

După mai mulți ani, acum locuiesc într-o zonă în care cresc caise, și sunt atât de buuuuune – parcă aș mânca bomboane! Mâncăm foarte multe atunci când sunt proaspete și punem la congelator pentru a le folosi în smoothi-uri mai târziu.

Cele pe care le cumpărasem de la magazin atunci fuseseră crescute într-o altă parte a țării și transportate la magazin pentru vânzare. Fermierul, transportatorul, și vânzătorul fuseseră cu toții implicați pentru ca acele caise să ajungă în mâna mea. Cele pe care le mănânc acum vin dintr-un copac din grădina noastră. Soțul meu le aduce de obicei pe masa din bucătărie; și apoi ajung din mâna mea în gură. În timp ce discutam de ce caisele cumpărate din magazin nu au fost prea bune, el a spus că ale noastre aproape se strivesc doar venind din grădină în bucătărie, atât sunt de coapte. Vin direct la mine, chiar dacă aș putea să le culeg și eu din copac când ies în grădină.

Dumnezeu a spus: „Gustați și vedeți.” Dacă ceea ce gust din bunătatea lui Dumnezeu vine la mine doar printr-un pastor, o carte devoțională, un lider de la Departamentul Misiunea Femeii sau chiar dacă este ceea am primit acum mult timp de la învățătorul meu primar, seamănă cu caisele cumpărate de la magazin. Nu este proaspăt și încântător pentru papilele mele gustative. Poate că singurul mesaj pe care îl primești de la Dumnezeu a fost procesat puțin și este la fel de bun precum caisele din conservă, dar nu este atât de buuuuun. Sursele la mâna a doua pot fi de folos în a-ți arăta calea către grădină, dar mergi acolo tu însăți și culege fructele; mergi direct la Sursă. Citește Cuvântul, vorbește cu Dumnezeu și vezi dacă nu îți va oferi El ceva mai bun și mai dulce decât credeai că există.

autor: Summer Stahl

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor