PREGĂTIREA

De aceea, şi voi fiţi gata, căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi.
Matei 24:44

Creștinii vorbesc despre zilele sfârșitului și timpul din urmă și despre cum copiii lui Dumnezeu trebuie să fie pregătiți pentru venirea lui Isus. În timpul pandemiei de COVID-19 nu părea că suntem gata, după modul în care oamenii își făceau provizii din magazine cu lucruri precum hârtie igienică, șervețele, mâncare și dezinfectant de mâini.

Isus a spus că ar trebui să ne aducem aminte de păsările cerului și de florile de pe câmp (Matei 6:28,30). Noi uităm că Dumnezeu este cel care ne oferă ceea ce avem nevoie, are grijă de noi în fiecare zi și a promis că ne va împlini toate nevoile. Adu-ți aminte că El ne-a făcut cu puțin mai prejos decât îngerii.

Oare ne-am pierdut încrederea în făgăduințele lui Dumnezeu chiar dacă suntem copiii Săi? M-a uimit cu adevărat modul în care cartierele s-au transformat în orașe-fantomă în timpul pandemiei. Biserici, afaceri și școli s-au închis, iar noi am fost obligați să stăm acasă, putând ieși doar dacă eram lucrători în domenii esențiale sau aveam nevoie de tratamente sau medicamente etc. În loc să ne concentrăm asupra lui Dumnezeu care este Creatorul nostru, folosind acest timp de calitate cu Dumnezeu și unii cu alții, am fost prea ocupați cu a ne plânge de lucruri triviale. Unii membri ai bisericii s-au plâns de faptul că ușile bisericii au fost închise (deși multe bisericii au avut servicii divine online), ceea ce ei simțeau că era greșit. Nu au reușit să înțeleagă că biserica este doar o clădire, iar noi, oamenii, suntem biserica. Prezența la serviciile divine a crescut mult în mediul online.

În timpul pandemiei, o mare parte din gândurile noastre erau concentrate asupra știrilor și a lucrurilor negative care se întâmplau în lume, lăsându-l pe Satana să ne distragă atenția de la Dumnezeu și a doua venire. Ne-am purtat așa cum a dorit Satana să ne purtăm – am fost sfidători, am refuzat să purtăm mască, nu ne-am distanțat social, am fost violenți. Copiii lui Dumnezeu chiar și-au pierdut credința în promisiunile Lui. El are peste trei mii de făgăduințe în Cuvântul Său. Când adevăratul timp de încercare va veni și vom intra în zilele sfârșitului, va fi prea târziu să ne întoarcem către El, când Isus va fi văzut venind pe nori.

Dumnezeu dorește să petrecem veșnicia împreună cu El. Dacă nu era așa, nu ar fi continuat cu pământul acesta după ce primul Adam a eșuat. Dar El Îl pregătise pe al doilea Adam, Fiul Său, să moară pentru toți oamenii pentru a ne oferi viața veșnică. Planul lui Dumnezeu este să ne dea viața și să ne salveze, pentru că ne iubește.

autor: Camilla E. Cassell

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor