CU TOATĂ PUTEREA TA

 Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta!
 Eclesiastul 9:10

Era un program special pentru rezidenții din căminul de seniori. Mai multe persoane fuseseră invitate să participe. O tânără și-a adus vioara. Melissa s-a decis să cânte la pian piesa lui Pinto, „Aleargă, aleargă!”. „Este un cântec vesel și va plăcea,” a zis.

Programul a mers foarte bine. La final, Melissa și violonista au mers prin sală, salutând fiecare invitat. S-au apropiat de o doamnă distinsă într-un cărucior, iar Melissa i-a întins mâna dreaptă pentru o strângere prietenoasă. Femeia și-a întins mâna stângă și a luat mâna Melissei. Privind la violonistă, femeia a spus: „Am cântat vioara întâi în orchestră. Din păcate, un infarct mi-a făcut mâna dreaptă neputincioasă. Mi-e dor de vioară și m-am bucurat să o aud pe a ta. Uneori, încă mai cânt în imaginația mea.”

„O dată violonist, pentru totdeauna violonist”, a spus tânăra. „Să cântăm ceva.”

„Eu nu mă pot folosi de mâna dreaptă,” a răspuns femeia încet.

Stând în spatele scaunului cu rotile, violonista a așezat vioara în mâna stângă a femeii. Ținând arcușul în mâna ei dreaptă, violonista a spus, „OK, ce ai vrea să cânți?”

Uimită, femeia a numit un solo de vioară cunoscut. Melissa privea fascinată. Tânăra mișca arcușul; femeia mai în vârstă punea degetele pe corzi. Era emoționant de frumos. Ceilalți rezidenți s-au oprit deodată și au ascultat cu atenție. O vioară. Doi muzicieni. Una folosindu-și mâna dreaptă; cealaltă, mâna stângă. O colaborare. Un duet. Cântec în armonie. Conectate cu muzica – și una cu cealaltă.

Când ultimele note ale melodiei s-au stins, fața femeii era umedă de lacrimi. „Cel mai frumos dar”, a șoptit, dându-i tinerei înapoi vioara.

„Cum de te-ai gândit să faci așa ceva?” a întrebat Melissa în timp ce plecau. „A fost pur și simplu uluitor!”

„Am citit despre un bărbat care a făcut asta pentru tatăl lui”, a răspuns violonista. „Întotdeauna caut modalități de a ajuta oamenii. Mă bucur că a funcționat așa de bine astăzi.”

Fiecare are un talent. Și tu ai unul. Îl folosești pentru a-i binecuvânta pe alții? Cu adevărat „cel mai frumos dar” este să îți lași mâna să facă orice dorește Dumnezeu. În special atunci când faci lucrul acela cu „toată puterea ta”.

autor: Arlene R. Taylor

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor